To 74o Φεστιβάλ Καννών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, την ώρα που διάσημοι ηθοποιοί, εντυπωσιακά μοντέλα και celebrities βρίσκονται στη γαλλική πόλη για να τιμήσουν το σινεμά και τις νέες κυκλοφορίες ταινιών.

Άλλωστε, η δυναμική επιστροφή του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στον πλανήτη ήταν κάτι που όλοι περίμεναν εναγωνίως μετά τον κοινωνικό αποκλεισμό που έφερε παγκοσμίως ο Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι πρωταγωνιστές Matt Damon και Camille Cottin ποζάρουν στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών

Και μπορεί αστέρες του Χόλιγουντ να παρευλάνουν στο κόκκινο χαλί χαρίζοντας αυτόγραφα και πόζες με χαμόγελα στους φωτογράφους, ωστόσο η χθεσινή βραδιά έκλεισε με δάκρυα συγκίνησης… 

Camille Cottin, Matt Damon και Abigail Breslin ποζάρουν στο photo call για την ταινία ''Stillwater''

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ματ Ντέιμον λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα μέσα στο επιβλητικό Palais de Festivals, μετά το τέλος της πρώτης παγκόσμιας προβολής της ταινίας «Stillwater», του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Τομ Μακάρθι, στην οποία πρωταγωνιστεί, την ώρα που σχεδόν 1.000 άτομα τον χειροκροτούσαν ασταμάτητα για περίπου πέντε λεπτά.

Δείτε το βίντεο

 

«Ήμουν κάπως συγκλονισμένος χθες βράδυ, αλλά είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε εδώ φέτος. Πιστεύω ότι όλοι μας θα γυρίζουμε πίσω και θα θυμόμαστε αυτό το Φεστιβάλ ως τη στιγμή που ξεφύγαμε από τον Covid-19, κάνοντάς το με έναν όμορφο τρόπο», δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Την ίδια ώρα, ο Ματ Ντέιμον χαρακτήρισε «απάνθρωπη εμπειρία» τον αποκλεισμό που βίωσε ο κόσμος λόγω της πανδημίας, ενώ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συγκυρία της πρεμιέρας της νέας του ταινίας μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο: «Το να είσαι στην ίδια αίθουσα με άλλους 1.000 ανθρώπους που δεν γνωρίζεις αλλά είναι όλοι μέλη της ίδιας κοινότητας, καθώς όλοι αγαπάμε τον κινηματογράφο, ήταν μια εξαιρετική υπενθύμιση για μένα για ποιο λόγο κάνω αυτή τη δουλειά. Για να είμαστε έτσι, όλοι μαζί! Δεν θα είχα εκτιμήσει τόσο όλο αυτό αν δεν είχαμε περάσει ό,τι περάσαμε».

Η υπόθεση της ταινίας

Η ταινία, που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 30 Ιουλίου μετά από καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού (εργάτη σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου) ο οποίος ταξιδεύει από την Οκλαχόμα στη Μασσαλία για να διασώσει την κόρη του που βρίσκεται στη φυλακή για έναν φόνο, που όπως ισχυρίζεται η ίδια, δεν έχει διαπράξει.

Η Άλισον πήγε στη Μασσαλία για σπουδές και τα προβλήματα άρχισαν όταν η συμφοιτήτρια με την οποία μοιράζονταν το ίδιο διαμέρισμα βρέθηκε νεκρή…

Έχοντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα επικοινωνίας λόγω γλώσσας, τις πολιτισμικές διαφορές, αλλά και ένα περίπλοκο νομικό σύστημα, ο Μπιλ ξεκινάει μια νέα ζωή στη Γαλλία και κάνει προσωπική αποστολή του να αποδείξει την αθωότητα της κόρης του -με την οποία είναι αποξενωμένος- στις σκιές μιας πόλης με πολλά μυστικά.

Δείτε το trailer

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης