Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 21:00


Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας
και το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης F.G.LORCA

Back: Επιστρέφω, αποδομώ, ανατρέπω, κοιτώ από άλλη οπτική γωνία. Στην παράσταση Back τα σώματα των χορευτών μαζί με την ποίηση των εικόνων συνθέτουν ένα σκηνικό όλον. Ένας καθαρός, απέρριτος, παραστασιακός χώρος, μας συστήνει σε έναν κόσμο ονειρικό, σε έναν κόσμο που αλλάζει μέσα από τη χρήση λίγων φωτιστικών πηγών που περιορίζουν αλλά ταυτόχρονα μεγεθύνουν τον σκηνικό χώρο. Έξι χορευτές μεταμορφώνουν τον χώρο με την ενέργειά τους: το τοπίο ρευστό εναλλάσσεται διαρκώς, αποπνέοντας, όμως, ταυτόχρονα ηρεμία. Η παράσταση Back εκθέτει το κατακερματισμένο σώμα, το οποίο αρχικά παραπαίει και σταδιακά φτάνει σε μια ροή κίνησης που θυμίζει ρυθμό κύματος. Το Βαck είναι μια επιστροφή στο σώμα, στην απλότητα, στην αγνότητα της σκηνικής κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταλαντούχα καναδή τσελίστρια και συνθέτης Zoë Keating συνέθεσε το ηχητικό περιβάλλον. Η μουσική της ταξιδεύει το κοινό, καθώς δημιουργεί κορυφώσεις και εναλλαγές. Ο σκηνογράφος Juanjo Liorens με τη συνεργασία της Asun Noales έφτιαξε ένα αψεγάδιαστο, λιτό και αντισυμβατικό σκηνικό χώρο, που αναδεικνύει τη σωματικότητα του εγχειρήματος.

Η διεθνούς φήμης χορογράφος Αsun Noales ξεκίνησε την καριέρα της το 1990 στο Ballet Joven de Alicante. Για έξι χρόνια υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Patas Arriba. Αυτή τη στιγμή έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση της ομάδας Otra Danza, που έχει ως στόχο να ενώσει χορευτές και κοινό μέσα από το πάθος για το χορό και τις δυνατότητες του σώματος ως πρωταρχικού εκφραστικού μέσου.

Χορογραφία-σκηνοθεσία: Asun Noales.
Βοηθός χορογράφου: Kike Guerrero.
Χορευτές: Fredo Belda, Carmela García, Kike Guerrero, Saray Huertas, Erick Jimenez, Conchín López.
Μουσική: Zoé Keating.
Φωτισμοί: Juanjo Llorens.
Τεχνική διεύθυνση: Carlos Julián Contreras.
Οδηγός σκηνής: Luis Crespo.
Κοστούμια: OD.
Φωτογραφίες: Germán Antón.
Κομμώσεις: Eleuterio.
Οργάνωση παραγωγής: Raúl Coves.
Παραγωγή:
Cce l’ Escorxador, Centro Parraga, OD
Με την υποστήριξη:
Teatres de la Generalitat Valenciana
Με τη συμβολή:
Elike

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είσοδος 5, 10 & 15 Ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης