Από τα τέλη Φεβρουαρίου 2020, εξαιτίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και την αδυναμία πώλησης τoυ περιοδικού δρόμου «Σχεδία», λόγω της καραντίνας, η δύσκολη καθημερινότητα των πωλητών του περιοδικού, άνθρωποι που διαβιούν σε συνθήκες αστεγίας, έγινε ακόμα δυσκολότερη.

Μια ομάδα Κομοτηναίων συγγραφέων, οι Σπύρος Κιοσσές, Χάρης Μιχαλόπουλος, Φωτεινή Ναούμ, Ξανθή-Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, έγκλειστοι από τη μια στο σπίτι, με στραμμένο όμως το βλέμμα στην κοινωνία, θέλησαν να βοηθήσουν τους άστεγους συμπολίτες τους. Ανέλαβαν την πρωτοβουλία για έναν διαγωνισμό μικροδιηγήματος με τίτλο «100 λέξεις σε 100 ώρες για τη “σχεδία”», με στόχο «να στηρίξουν τους συνανθρώπους που «ταξιδεύουν»  με μόνη τους σχεδία, τη «σχεδία», όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του περιοδικού δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2020 και τα κείμενα που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τα 1.200. Σημαντική υπήρξε και η συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων συγγραφέων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των μελών της επιτροπής. Ακολούθησε η αξιολόγηση των κειμένων και προκρίθηκαν προς δημοσίευση τα 424, με τον τελικό αριθμό, μαζί και τα κείμενα των συγγραφέων, να ανέρχεται στα 502.

 Έτσι «γεννἠθηκε» η ανθολογία μικροδιηγήματος «Με μια Σχεδία», από τις εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης». Αυτή την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, θα γίνει η παρουσίαση της Ανθολογίας στο σχεδία home, Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Αθήνα στις 20.00, με τους Νικόλα Βουλέλη, διευθυντή της «Εφημερίδας των Συντακτών», Νίκο Βατόπουλο, δημοσιογράφο και συγγραφέα, Ελεωνόρα Π. Ορφανίδου, δημοσιογράφο, προϊσταμένη προγράμματος (τομέας Πολιτισμού) Ρ/Σ Αθήνα 9.84fm.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στο ελληνικό περιοδικό δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχεδία home

Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα

Τηλ.: 213 0231220, e-mail: info@shediahome.gr, info@shedia.gr

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης