Ο μεγάλος Ελβετός σκηνοθέτης Λικ Μποντί, διευθυντής του θεάτρου Οντεόν του Παρισιού, πέθανε σε ηλικία 67 ετών, έγινε σήμερα γνωστό από το θέατρο.

Ο Μποντί, που ήταν άρρωστος εδώ και πολύ καιρό, είχε αναγκαστεί πρόσφατα να αναβάλει την παρουσίαση του «Οθέλλου», που επρόκειτο να ανέβει στη σκηνή τον Ιανουάριο, λόγω της κατάστασης της υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μήνυμά της στο twitter η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Φλερ Πελερίν, δήλωσε «συγκλονισμένη από την είδηση του θανάτου σήμερα το πρωί του Λικ Μποντί», τον οποίο χαρακτήρισε «έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους σκηνοθέτες».

Γεννημένος στη Ζυρίχη το 1948, ο Μποντί πέρασε ένα μέρος της σταδιοδρομίας του στη Γερμανία, ενώ εργάστηκε και στην Αυστρία. Είχε αντικαταστήσει τον Ολιβιέ Πι στην ηγεσία του θεάτρου Οντεόν το 2012, με την επιθυμία να παρουσιάσει εκεί ένα «ευρωπαϊκό θέατρο», «στραμμένο στο μέλλον».

Ο διορισμός του είχε προκαλέσει εκείνη την εποχή σφοδρή αντιπαράθεση λόγω της μη ανανέωσης του συμβολαίου του προκατόχου του. Ο τελευταίος κατευνάστηκε δεδομένου του καλλιτεχνικού απολογισμού του Λικ Μποντί στο Οντεόν και με τον διορισμό του στη θέση του διευθυντή του Φεστιβάλ της Αβινιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λικ Μποντί, προς τον οποίο οι ηθοποιοί έτρεφαν μεγάλη εκτίμηση, είχε ανεβάσει τις τελευταίες θεατρικές περιόδους πολλά έργα που έγιναν επιτυχίες, όπως οι «Ψευδοεξομολογήσεις» του Μαριβό με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, ο «Ιβάνοφ» του Άντον Τσέχοφ –που επαναλαμβάνεται από τον Οκτώβριο– και ο «Ταρτούφος» του Μολιέρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης