Την τελευταία του πνοή σε ηλίκια 75 ετών άφησε ο Ρούτγκερ Χάουερ. Ο σπουδαίος Ολλανδός ηθοποιός απέκτησε παγκόσμια φήμη μετά την ερμηνεία του ως Roy Batty στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Blade Runner» (1982) του Ρίντλεϊ Σκοτ, με συμπρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο ηθοποιός πέθανε στις 19 Ιουλίου στο σπίτι του και η κηδεία του τελέστηκε την Τετάρτη.

Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1944 στο Μπρόκελεν της Ολλανδίας, μεγάλωσε στο Άμστερνταμ. Σε ηλικία μόλις 15 ετών, βγήκε στη θάλασσα και ξόδεψε έναν χρόνο, τρίβοντας τα καταστρώματα ενός φορτηγού πλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιστρέφοντας σπίτι, εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος και ξυλουργός για τρία χρόνια, ενώ παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής σε νυχτερινό σχολείο.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1969 στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά «Floris», όπου ανέλαβε τον ομώνυμο ρόλο, ενώ συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Πολ Βερχόφεν (Ρόμποκοπ, Ολική Επαναφορά, Βασικό Ένστιτκο) στην ταινία «Πορτοκαλί Στρατιώτης», η οποία προτάθηκε για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1980. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η πρόταση να παίξει στο «Blade Runner». Η εντυπωσιακή του ερμηνεία εκτόξευσε τη φήμη, χαρίζοντάς του παγκόσμια αναγνώριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης