Παιδιά με πανοπλίες και κράνη κορωνοϊού παίζουν στο Παρίσι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 10:45
Παιδιά με πανοπλίες και κράνη κορωνοϊού παίζουν στο Παρίσι

Εξακολουθεί να αντιδρά στη συνεχιζόμενη κρίση του Covid-19 ο Γάλλος καλλιτέχνης δρόμου Ζιλιέν Μαλάν – γνωστός διεθνώς ως Seth Globepainter – με μια καινούργια, αυτήν τη φορά, σειρά τοιχογραφιών όπου αιχμαλωτίζει την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.


Ζωγραφισμένες σε πολλούς δρόμους του 13ου διοικητικού διαμερίσματος της Πόλης του Φωτός, τα δημόσια έργα τέχνης δείχνουν μικρά παιδιά σε μια φανταστική περιπέτεια ή στη διάρκεια ενός παιχνιδιού: ένα παιδάκι είναι καβάλα σε ένα υπερμεγέθες περιστέρι, ένα άλλο κάνει πολύχρωμες φουσκάλες, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι υπερίπτανται του εδάφους για ν' αγκαλιαστούν.

Κάθε ένα φορά κράνος σιδερόφρακτου ιππότη του Μεσαίωνα, ένδειξη προστασίας της καλής σωματικής τους κατάστασης, αλλά και σημάδι δύναμης και ανθεκτικότητας. Σε σημείωμα που έστειλε ο Γάλλος καλλιτέχνης δρόμου στο Colossal, επισημαίνει ότι το κράνος είναι και αναφορά στην ομιλία του περασμένου Μαρτίου του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στην οποία είπε «Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση» και ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να μείνουν σπίτι.

Οι τοιχογραφίες αναπαριστούν το πώς οι Παριζιάνοι αποδέχθηκαν αυτόν τον νέο τρόπο ζωής και έχουν να κάνουν με το «πώς τα παιδιά, ιδιαιτέρως, μοιάζουν να έχουν εύκολα προσαρμοστεί σε αυτόν», όπως υπογράμμισε ο Μαλάν. «Είναι προστατευμένα με τα κράνη τους, που τα βαραίνουν τόσο. Μπορούν να δουν μόνο μέσα από τα μικρά ανοίγματα στα κράνη, αλλά συνεχίζουν να παίζουν λες και δεν συνέβη τίποτα» πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 10:59