Το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 18.30 το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει έναν περίπατο στην Πλάκα κάτω από το φως του φεγγαριού, δύο μέρες μετά την πανσέληνο του Ιουνίου.

Θα γνωρίσουμε ιστορίες πραγματικές και φανταστικές, ιστορίες που πέρασαν στον κινηματογράφο και στη λογοτεχνία, που διαδραματίστηκαν κάτω από τον Ιερό Βράχο. Ποιήματα, μυθιστορήματα, σενάρια…
Από τη Μενεξεδένια Πολιτεία στον Μιμήκο και τη Μαίρη κι από τη Σοφία Λασκαρίδου και τον Περικλή Γιαννόπουλο μέχρι τους μοναχικούς περιπάτους του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τα ποιήματα του Δροσίνη, τα πάθη του Παλαμά, τις «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» του Σεφέρη, τα χρονογραφήματα του Βάρναλη, το νέο βιβλίο της Μαρίζας Κωχ, δεκάδες είναι οι ιστορίες που γεννήθηκαν στα στενά της Πλάκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη θα ανακαλύψουμε ένα ποίημα που γράφτηκε με αφορμή τον περίπατο στην Πλάκα και θα μάθουμε για τον θρύλο που θέλει να έζησε εδώ ο Τζιμ Μόρισον!

Στο τέλος του περιπάτου μας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες που έχουν γυριστεί στην Πλάκα.

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο την είσοδο στο Μουσείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 3250341 / info@ekedisy.gr

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης