Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το INNOVATHENS, συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες τάσεις και αναγνωρίζοντας τη σημασία της επιστήμης και των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, εντάσσουν στο πρόγραμμά τους, και το Δεκέμβριο, νέα μοναδικά εργαστήρια STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Παιδιά και έφηβοι μαθαίνουν να σχεδιάζουν το δικό τους video game και φυσικά… διασκεδάζουν, πάντοτε με την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών.

Έρευνες δείχνουν ότι η ενασχόληση των παιδιών με τον προγραμματισμό τα βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες χρήσιμες για όλη τους τη ζωή: αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ορθολογική σκέψη, δεξιότητες επικοινωνίας και ομαδικό πνεύμα, αντίληψη, παρατηρητικότητα, προσαρμοστικότητα στην αλλαγή, ερευνητικό πνεύμα ενώ παράλληλα καλλιεργεί τη φαντασία τους! Κι όσο μικρότερα ξεκινούν… τόσο το καλύτερο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες:

2130109325, 2130109300

gasmuseum@athens-technopolis.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι έχει το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου;

Video games for dummies

Εργαστήριο προγραμματισμού

Μαθαίνω να σχεδιάζω το δικό μου παιχνίδι για υπολογιστές και φορητές συσκευές
Νομίζεις ότι ο σχεδιασμός και η δημιουργία video games απαιτεί εκατοντάδες γραμμές κώδικα και εξειδικευμένους υπολογιστές; Όχι πια!

Χρησιμοποιώντας σύγχρονες μηχανές παιχνιδιών (game engines) φτιάχνουμε, μέσα σε λίγες ώρες, το δικό μας video game από την αρχή ως το τέλος, κυνηγάμε εξωγήινους, power-ups και δεινόσαυρους και απολαμβάνουμε ξεχωριστές στιγμές διασκέδασης!

Απευθύνεται σε: 10-15 ετών

Ημερομηνίες: 10 και 17 Δεκεμβρίου

Ώρες: 10.30-12.30

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ/ κύκλος εργαστηρίων

Kids go coding: Το πρώτο μου παιχνίδι

Εργαστήριο προγραμματισμού

Μήπως σε τρομάζει ο προγραμματισμός; Μην απογοητεύεσαι!

Δημιουργούμε τη δική μας ιστορία για κάθε φορητή ή σταθερή συσκευή. Κατασκευάζουμε τους χαρακτήρες επιλέγοντας τα χαρακτηριστικά τους και ερχόμαστε, για πρώτη φορά, σε επαφή με τον κώδικα μέσα από ένα απλό και λειτουργικό παιχνίδι.

Απευθύνεται σε: 10-15 ετών

Ημερομηνίες: 11 και 18 Δεκεμβρίου

Ώρες: 10.30-12.30

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ/ κύκλος εργαστηρίων

*Τα εργαστήρια διοργανώνονται σε συνεργασία με την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΕΜηΠΕΕ).

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Tηλ.: 213 0109325, 213 0109300

E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης