Η «Πρώτη Στέγη της Τέχνης του Δρόμου», το Stigma Lab είναι μια εστία αυτόνομης καλλιτεχνικής έκφρασης στην καρδιά της Αθήνας, στις παρυφές της ελεύθερης ζώνης των Εξαρχείων.

Το Stigma Lab αγνοώντας τα σημεία των καιρών αγκαλιάζει το Graffiti και το Street Art σαν μία κολεκτίβα ανθρώπων με διαφορετικές συντεταγμένες, αλλά με κοινή την ανάγκη για έκφραση μέσα από την τέχνη, τέχνη που απορρέει μέσα από τους δρόμους που ζούμε, τέχνη που προέρχεται μέσα από τις εμπειρίες μας και όχι μέσα από αποστειρωμένα περιβάλλοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εγχείρημα θεσμοθέτησης της συγκεκριμένης εκδήλωσης (Photograff) σε ετήσια βάση επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά και φέτος τον Σεπτέμβριο με σκοπό οι καλλιτέχνες που δημιουργούν με φόντο το μουντό αστικό περιβάλλον να έχουν την δυνατότητα έκθεσης των έργων τους στη μορφή που τα αποθανάτισε ο φωτογραφικός φακός. Η ζωή των έργων που δημιουργούνται στο δρόμο και απευθύνονται σε όποιον βαδίζει σε αυτόν είναι επισφαλής και συνήθως μικρή, καθώς είναι εκτεθειμένα σε οποιαδήποτε επέμβαση. O μόνος πιστός μάρτυρας των πεπραγμένων είναι η φωτογραφία.

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο, 1η Σεπτεμβρίου 20:00 – 01:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 25 Σεπτεμβρίου.
Διεύθυνση: Ανδρέα Μεταξά 4 , Εξάρχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώρες Λειτουργίας: 12:00 – 21:00.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης