Στον εξαιρετικό εκθεσιακό χώρο Art Space – Studio 265 στην Παροικιά της Πάρου, που άνοιξε για δεύτερη χρονιά τις πόρτες του στο κοινό, εγκαινιάζεται το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 20.00 η ομαδική έκθεση «Πυρ, Γυνή και Θάλασσα».

Την ευθύνη του χώρου και της διοργάνωσης έχει η life coach και fashion blogger Άννα Κοντολέων.
Art Space / Studio 265

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις ταλαντούχες γυναίκες με έντονη τη φλόγα της δημιουργίας συναντώνται στην καρδιά του Αιγαίου, την Πάρο και σηματοδοτούν την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2017 του Art Space / Studio 265.

Η έκθεση Πυρ, Γυνή και Θάλασσα συγκεντρώνει έργα της Σταυρούλας Καζιάλε, της Φωτεινής Κωστούλη και της Θάνιας Ιορδανίδου από διαφορετικά υλικά, γλυπτά, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα χειροποίητα αντικείμενα τέχνης, χρηστικά ή μη, καλώντας τους επισκέπτες να ανατρέψουν το μύθο της γυναικείας κακίας και ενθαρρύνοντας τους να ανακαλύψουν την ευαισθησία και τη δυναμική των δημιουργών. Στο λευκό κέλυφος του Art Space / Studio 265 συνδιαλέγονται τα επιλεγμένα γλυπτά και χειροποίητα κοσμήματα με την αναζωογονητική αύρα της θάλασσα.

Για τη Σταυρούλα Καζιάλε η φύση είναι η ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης. Άνθρωποι, ζώα, έντομα, πουλιά, πλάσματα και φυτά της θάλασσας, τροφοδοτούν τη φαντασία της. Φόρμες απλές, βιομορφικές, πρωτόγονες, που η δομή τους καθορίζεται από τα ίδια τα υλικά, τις περισσότερες φορές ασύμβατα μεταξύ τους. Πολλά από αυτά της τα χαρίζει η φύση και άλλα είναι βιωμένα υλικά καθημερινής χρήσης που μεταφέρουν την αύρα της προηγούμενης ζωής τους. Πολλές φορές τα έργα της προκύπτουν από τη ρυθμική επανάληψη, τη συσσώρευση μικρότερων μοτίβων. Ο αέρας τους δίνει κίνηση και το φως δομεί και αποδομεί. Ενώ τα γλυπτά της μοιάζουν να κατοικούνται, τα κοσμήματά της τα φτιάχνει για να φωλιάζουν στο σώμα, να παίρνουν ζωή και κίνηση από αυτό. Κάθε κόσμημα είναι μοναδικό σαν αυτόν που θα το φορέσει, επειδή η κάθε του λεπτομέρεια γίνεται χειροποίητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Aelia Fotini Kostouli είναι το νέο brand το οποίο δημιουργήθηκε το 2014 από τη Φωτεινή Κωστούλη, μετά από μια μακρόχρονη πορεία στον χώρο του κοσμήματος. ‘Ήδη, από το 2007 σχεδιάζει κοσμήματα για ιδιώτες, σχεδιαστές μόδας, γκαλερί και μουσεία και επιχειρεί να δώσει συγκεκριμένη φόρμα και μορφή στις καλλιτεχνικές της ανησυχίες, προτάσσοντας κοσμήματα από αλόη χαλκού επιχρυσωμένη, brillant, μαργαριτάρια ασήμι και ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες, σε αρμονική συνύπαρξη μεταξύ τους και σε αναπάντεχους ρόλους ή «αποστολή». Μέσα στη πορεία αυτών των ετών, έχει συμμετάσχει είτε ατομικά η μέσα από κολεκτίβες καλλιτεχνών σε διάφορες εκθέσεις.

Η έντονη ανάγκη της για έκφραση μέσω της δημιουργίας οδήγησαν την Θάνια Ιορδανίδου με το brand Thea να ασχοληθεί αυτή την φορά με την μεγάλη της αγάπη τον σχεδιασμό χειροποίητου κοσμήματος. Εμπνέεται από την φύση και τον ελληνικό βυθό και μας μεταφέρει σε αυτόν υλοποιώντας κοσμήματα από πηλό.

Στα ιδιόκτητα γραφεία του αρχιτεκτονικού γραφείου Studio 265, που απαρτίζεται από τους αρχιτέκτονες Βαζαίο Πετρόπουλο, Δημήτρη Καρέλη, Νίκο Χατζηδήμο και τον πολιτικό μηχανικό Χρήστο Σμυρνή, δημιουργήθηκε το Art Space / Studio 265, με την αρμονική συνύπαρξη αρχιτεκτονικής και τέχνης σε έναν διώροφο μοντέρνας αισθητικής χώρο, όπου νέες ιδέες και προτάσεις φιλοξενούνται με στόχο τη δόμηση ονείρων μέσω της τέχνης.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Art Space / Studio 265 αποσκοπούν να αναδείξουν την υπέροχη ιστορία, την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, το φως και τη μαγική ενέργεια της Πάρου με τη δύναμη της τέχνης και να συνδέσουν τον τουρισμό με τον πολιτισμό.

Art Space / Studio 265
Επαρχιακή οδός Παροικιάς–Νάουσας, 300 μ. μετά τον κόμβο Νάουσας–Λευκών, Πάρος

Διάρκεια έκθεσης: 3 – 29 Ιουνίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 18:00 – 21:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης