Σάββατο 31 Μαρτίου/ Six dogs/ Eίσοδος 5 euro

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Playground Noise επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα πολυαναμενόμενο LIVE έχοντας το υπέροχο Swinging Lowdown/This World στις αποσκευές τους!

Αν και το δεύτερο ολοκληρωμένο album των Playground Noise αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2012 από την Inner Ear ευτυχώς δε χρειάζετε να περιμένουμε τόσο πολύ για να ακούσουμε κάποια απο τα καινούργια τραγούδια καθώς η μπάντα θα βρίσκεται στη σκήνή του 6 dogs το Σάββατο 31 Μαρτίου!

Ήδη οι αντιδράσεις είναι μόνο θετικές αφου το πρόσφατο δείγμα με τη μορφή του 7’’ Swinging Lowdown/This World έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς (αναμένετε πολύ σύντομα να γίνει και αυτό sold out) ενώ η μπάντα φροντίζει σε κάθε της εμφάνιση να επιβεβαιώνει την καλή φήμη που δίκαια έχει αποκτήσει για τα live της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κομμάτια του 7ιντσου είναι διαθέσιμα για δωρεάν download στη σελίδα της Inner Ear στο Bandcamp http://innerear.bandcamp.com

Mετά το πέρας της συναυλίας θα ακολουθήσει Swinging Lowdown party στο χώρο του bar καθώς η ομάδα Pop Music Under Constraction μετακομίζει για μία και μοναδική βραδιά απο την Πάτρα και μαζί με παραγωγούς του tripradio μας υπόσχονται το καλύτερο indie party της πόλης!

Playground Noise Bιογραφικό

Οι Playground Noise είναι ένα συγκρότημα από την Πάτρα που σχηματίστηκε το χειμώνα του 2006. Αρχικά επιδίδονταν σε ατελείωτα τζαμαρίσματα προσπαθώντας να διαμορφώσουν τον ήχο τους, καταλήγοντας να κινούνται στο χώρο της ανεξάρτητης αγγλόφωνης καθαριστικής μουσικής. Χαρακτηριστικό τους οι μουσικές εξάρσεις που διαδέχονται χαμηλότονα μέρη. Από την αρχή το συγκρότημα έδινε ιδιαίτερη βάση στον στίχο των κομματιών θέλοντας να εκφραστεί συναισθηματικά μέσω αυτών.

Μετά από πολλές πρόβες και αρκετές αλλαγές μελών πραγματοποίησαν το πρώτο τους Live στην Πάτρα (Πολιτεία μαζί με Κόρε Ύδρο και Abbiegale). Στη συνέχεια και αφού αντικαταστάθηκε το drum machine από drummer ηχογράφησαν το πρώτο τους double A-Side single (Sundays / Flowers) το οποίο και κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2008 από την Innerear. Παράλληλα πραγματοποίησαν κάποια Live στην Πάτρα (more Steps, Πολιτεία και συμμετοχή στο Manifest 2 μαζί με Sigmatropic και Κωνσταντίνο Β.) στην Αθήνα (μικρό μουσικό θέατρο, μουσικό σπίτι Δίαυλος, video art festival, σταυρός του νότου) και σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις (Αγρίνιο ,Ναύπακτος). Σε αυτό το διάστημα στα βασικά όργανα (κιθάρα ,μπάσο, τύμπανα) προστέθηκε η χρήση τρομπέτας , τσέλου και βιολιού.

Τον Φεβρουάριο του 2010 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο album του συγκροτήματος από την Inner- Ear αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές από τον μουσικό τύπο .Η μπάντα συνεχίζει να παίζει σε συναυλίες με πιο πρόσφατες στο Gagarin μαζί με τους Electric Litany και στην Πάτρα κάνοντας support στον Sivert Hoyem ενώ το δεύτερο 7ιντσο, που κυκλοφορεί τον Φλεβάρη από την Inner Ear, παραμένει πιστό στον κιθαριστικό indie ήχο του Πατρινού συγκροτήματος, με την προσθήκη νέων στοιχείων στην ενορχήστρωση και στους στίχους να επηρεάζουν υφολογικά την ατμόσφαιρα των κομματιών, χωρίς να απειλούν τη γερή μουσική βάση της μπάντας. Οι Playground Noise συνεχίζουν να παρακολουθούν τις ζωές αυτών που χορεύουν στο κενό αψηφώντας τον κίνδυνο της πτώσης, μόνο που αυτή τη φορά οι ήρωές τους πέφτουν με περισσότερο στυλ και λίγο φως έρχεται να παίξει με το σκοτάδι. “A part of nothing/Apart from everything/I can still breathe/I’m doomed but still I breathe”

H προσθήκη περισσότερων έγχορδων και πνευστών, ο τίτλος του track “Swinging Lowdown” (μια πιθανή παράφραση του Swinging London) που θα μπορούσε εναλλακτικά να είναι “Falling And Laughing” (όπως εκείνο το παλιό κομμάτι των Orange Juice), το ήρεμο φως που διαπερνά τις καλαμιές του εξωφύλλου και ο στίχος του Cohen [“There is a crack in everything, that’s how the light gets in”] στο οπισθόφυλλο, είναι μόνο μερικά σημάδια…

Το δεύτερο album των Playground Noise αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2012 από την Inner Ear.

ΜΕΛΗ
Βασίλης Σμπήλιας – Κιθάρα, Φωνή
Νίκος Ντεντόπουλος – Πλήκτρα
Θοδωρής Παπαδόπουλος – Κιθάρα
Τίμον Καρδάμας – Μπάσο
Ανδρέας Λαμπρόπουλος – Τύμπανα
Κώστας Παυλόπουλος – Τρομπέτα
Σοφία Ιωαννίδη – Τσέλο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης