Ανοιχτή ποδηλατοδρομία, με σύνθημα: «Ποδηλατούμε ενωμένοι για το Κλίμα», διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Αστικών Ποδηλάτων Αττικής-ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, πέρασαν από τα 14 Δημαρχεία της Βόρειας Αττικής και έφθασαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου τους υποδέχθηκε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.
Μαζί με τους ποδηλάτες έφτασε ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας με τους ποδηλάτες σημείωσε πως είναι εξαιρετικά θετικό ότι το ποδήλατο μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας, ακόμα περισσότερο στις πόλεις. Σε πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις γίνεται σταδιακά βασικό μέσο καθημερινής μετακίνησης και η διευκόλυνση των ποδηλατών είναι υποχρέωση κάθε σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, πολύ περισσότερο που η διεύρυνση της χρήσης το ποδηλάτου συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ακόμα ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα, το υπουργείο θα παρουσιάσει ένα πλαίσιο μέτρων για τη διεύρυνση των ποδηλατοδρόμων σε όλη τη χώρα. Η πολιτική αυτή θα στηριχθεί στις δεσμεύσεις του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας, καθώς και σε μελέτες που έχουν εκπονηθεί και θα εκπονηθούν τόσο για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη όσο και για τα υπόλοιπα αστικά κέντρα της χώρας. Η προσπάθεια αυτή είναι ενταγμένη στη συνολική πολιτική του Υπουργείου για την κλιματική αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης