Πολιτιστικές χορηγίες καθιερώνει ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου – μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός που διαχειρίζεται πνευματικά δικαιώματα συγγραφέων και εκδοτών. Πολιτιστικές κατηγορίες δράσεων που θα επιχορηγηθούν από το πρόγραμμα χορηγιών του ΟΣΔΕΛ είναι οι εξής:

Δράσεις για την ενίσχυση της συνειδητοποίησης της συμβολής των πνευματικών δικαιωμάτων στον πολιτισμό, όπως ενδεικτικά: α) Πολιτιστικές δράσεις που προάγουν την αξία και τη σημασία των πνευματικών δικαιωμάτων. β) Εκδόσεις που απευθύνονται στα παιδιά με θέμα τα πνευματικά δικαιώματα και τη σημασία τους. γ) Επιμορφωτικές, ενημερωτικές ημερίδες για φορείς της δικαιοσύνης, διωκτικές αρχές, αλλά και το ευρύτερο κοινό. δ) Σχετικές εκστρατείες δημόσιας ενημέρωσης. ε) Ανάθεση συγγραφής σχετικών μελετών: Ο προϋπολογισμός χορηγιών των συγκεκριμένων δράσεων ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ με ανώτατο ποσό χορηγίας κάθε επιμέρους πρότασης 5.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΣΔΕΛ θα επιχορηγήσει επίσης δράσεις για την προβολή συγγραφέων και του έργου τους (λογοτεχνία–ποίηση) όπως,

α) Θεματολογικές πολιτιστικές δράσεις. β) Ημερίδες – αφιερώματα σε συγγραφείς–ποιητές. γ) Παρουσιάσεις συγγραφέων και του έργου τους. δ) Δράσεις που απευθύνονται σε σχολεία. Ο προϋπολογισμός χορηγιών αυτών των δράσεων ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ με ανώτατο ποσό χορηγίας κάθε επιμέρους πρότασης 5.000 ευρώ.

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από πενταμελή επιτροπή με πρόεδρο τον Θανάση Βαλτινό και μέλη τους Θάνο Βερέμη, Ιωάννη Καράκωστα, ένα μέλος του ΔΣ και τον διευθυντή του ΟΣΔΕΛ. Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου του οργανισμού (www.osdel.gr → Ο ΟΣΔΕΛ → Πολιτιστική και κοινωνική δράση). Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση έχουν αναρτηθεί επίσης η προκήρυξη-πρόσκληση ενδιαφέροντος και ο νέος κανονισμός χορηγιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης