Οι καλλιτέχνες δρόμου από τη Βραζιλία Douglas de Castro και Renato Reno – απαρτίζουν το δίδυμο Bicicleta Sem Freio – δημιουργούν μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες, με ένα χαοτικό μείγμα καρτούν, πινελιών σαν μουτζούρες και ζωηρόχρωμων φυτών και ζώων. Αυτή την περίοδο βρίσκονται στο Σάο Πάολο, ολοκληρώνοντας ένα έργο για το NaLata Festival και τον επόμενο μήνα μεταβαίνουν στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τοιχογραφίες τους απαντά κανείς σε πόλεις όπως το Νέο Δελχί, η Ιερουσαλήμ και η Φορταλέζα στη Βραζιλία. Οι Bicicleta Sem Freio ισορροπούν μεταξύ τοπικής κουλτούρας και αναφορών σε ποπ εικονογραφία και τροπικά τοπία. «Η δουλειά μας είναι επηρεασμένη από τη διεθνή και βραζιλιάνικη ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του 1980 και της δεκαετίας του 1990» δηλώνουν, μιλώντας στο Colossal. «Και στους δυο άρεσε να βλέπουμε καρτούν και τηλεοπτικά show όταν ήμασταν πιο νέοι και επίσης μας εμπνέει βαθιά η φύση».

Τα θέματά τους ποικίλουν: από τα τοπικά φυτά στο Νέο Δελχί μέχρι ένα πρότζεκτ προς τιμή των ΑμΕΑ στην ισπανική πόλη La Solana. Πριν ξεκινήσουν ένα έργο, οι De Castro και Reno καταδύονται στις σύγχρονες και ιστορικές πλευρές της εκάστοτε κοινότητας για να αντλήσουν συμβατικές και μη αναφορές. «Επιπλέον, ερχόμαστε σε επαφή με τους ντόπιους και τους ρωτάμε τι μουσική ακούν και ποια είναι τα τυπικά ζώα της περιοχής. Αυτή η πληροφορία είναι σημαντική για εμάς και τελικά προσδιορίζει το τελικό σχέδιό μας… Είναι ένα παράξενο και κεφάτο μείγμα» εξηγούν.

Στον λογαριασμό τους στο Instagram ( https://www.instagram.com/bicicletasemfreio/ ), ο ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθεί τις αισθητικές αναζητήσεις των «Ποδήλατο Χωρίς Φρένα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης