Η Pichayapa «Namsai» Natha, ποπ – σταρ από την Ταϊλάνδη ζήτησε δημόσια συγγνώμη έπειτα από την οργή που προκάλεσε εμφάνισή της σε τηλεοπτικό κανάλι φορώντας T-shirt με ναζιστική σβάστικα.

Η 19χρονη τραγουδίστρια, η οποία είναι μέλος του νεανικού γυναικείου συγκροτήματος BNK48, ανέβηκε στη σκηνή για τηλεοπτική πρόβα. Οι εικόνες από την εμφάνιση του συγκροτήματος σύντομα έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς να επικρίνουν την άκρως ακατάλληλη και προσβλητική ενδυματολογική επιλογή της Natha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των αρνητικών σχολίων που διατυπώθηκαν εναντίον της τραγουδίστριας ήταν εκείνο της αναπληρώτριας επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ισραήλ στην Ταϊλάνδη, Σμάντ Σάπιρα, η οποία εξέφρασε «σοκ και απογοήτευση» για το σύμβολο στο Τ-shirt.

«Η παρουσίαση ναζιστικών συμβόλων από την τραγουδίστρια της μπάντας προσβάλλει τα συναισθήματα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, των οποίων οι συγγενείς δολοφονήθηκαν από τους Ναζί» ανέφερε η Ισραηλινή διπλωμάτις τονίζοντας ότι η 27η Ιανουαρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Το συγκρότημα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά συγγνώμη: «Θα θέλαμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγνώμη για το περιστατικό στις 25 Ιανουαρίου 2019 όταν ένα από τα μέλη μας φόρεσε T-shirt με ακατάλληλο print», σύμφωνα με το NME.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Natha απολογήθηκε με ανάρτησή της στη σελίδα του γκρουπ στο Facebook για τη μπλούζα που φόρεσε, λέγοντας: «Εμείς άθελα προκαλέσαμε απογοήτευση και δυσφορία στους ανθρώπους, τους οποίους έπληξε στο παρελθόν το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Στη σελίδα της στο Instagram, η τραγουδίστρια ζήτησε από τους ακόλουθούς της να τη βοηθήσουν να μάθει περισσότερα για το Ολοκαύτωμα. «Υπόσχομαι, δεν θα κάνω αυτό το λάθος ξανά» έγραψε.

Η Natha συναντήθηκε επίσης με τον πρεσβευτή του Ισραήλ, δρ. Meir Shlomo, για να εκφράσει τη λύπη της, ενώ η μπάντα συμφώνησε να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για το Ολοκαύτωμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης