Κάθε μήνας και ένα διαφορετικό γυναικείο πρόσωπο. Τον Ιανουάριο, η Αιμιλία και η Ρούλα «τρατάρισαν» κεράσματα, η Αικατερίνη υποδέχτηκε τον Φεβρουάριο με λουλούδια, ενώ τους ανοιξιάτικους μήνες σειρά παίρνουν πιο «φρέσκα» πρόσωπα, η Χριστίνα, η Αντιγόνη και η Φωτεινή, για να έρθει το καλοκαίρι και να μας υποδεχτεί με τη φωτογράφο Σοφία, τη μαθήτρια Ελένη και τις χορεύτριες Δήμητρα και Γεωργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ψηφιακό διαδικτυακό ημερολόγιο με τίτλο «Πορτρέτα Γυναικών 2021», που κυκλοφόρησε ο Δήμος Παύλου Μελά ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, απεικονίζονται γυναίκες του χθες και του σήμερα, του παραδοσιακού και του σύγχρονου. Μέσω των φωτογραφιών τους, οι συγκεκριμένες γυναίκες θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα: πως τα σιωπηλά πορτρέτα μιλούν με δυνατή φωνή για τα δικαιώματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γυναίκες από την παιδική ηλικία και την αθωότητα, στην εφηβεία και την πρώτη νεότητα μέχρι το πέρασμα στη σοφία και την εμπειρία. Κάθε μήνας του ημερολογίου -που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων- ξεδιπλώνει ρόλους και υφές της γυναικείας φύσης, όπως η εργασία, η μητρότητα, η άθληση, τα χόμπι, τα οικοκυρικά, η ενασχόληση με τα κοινά. Έτσι συνεχίζει ο Σεπτέμβριος, που έχει για πρόσωπο την Ιωάννα που αθλείται, ο Οκτώβριος την Εύα με παραδοσιακή στολή, ο Νοέμβριος τη Μαρία και ο Δεκέμβριος τη Βαρβάρα.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, με αφορμή το συγκεκριμένο ημερολόγιο είπε πως είναι όλες δημότισσες του δήμου που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στη φωτογράφιση, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

«Είναι ένα όμορφο ψηφιακό διαδικτυακό ημερολόγιο. Κάθε πορτρέτο έχει να διηγηθεί και μία διαφορετική ιστορία. Είναι γυναίκες του δήμου μας, κορίτσια μικρά, νέες γυναίκες έως και κυρίες μέλη από τα ΚΑΠΗ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δεμουρτζίδης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος τόνισε πως φέτος είναι μία ευκαιρία «να σκεφτούμε τις γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας και δίνουν τις μάχες σε όλα τα επίπεδα».

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χαρά Αμανατίδου, αναφερόμενη στο ψηφιακό ημερολόγιο δηλώνει πως «οι γυναίκες- στολίδια του Δήμου Παύλου Μελά μας διηγούνται τις ιστορίες τους μέσα από την εικόνα, Ιστορίες μοναδικές με μηνύματα διαχρονικά για τη θέση της γυναίκας στην ανθρωπότητα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης