Μια «μέση λύση» για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα φαίνεται να αναζητούν Αθήνα και Λονδίνο.

Μετά την αποκάλυψη του βρετανικού Guardian ότι «ανώτεροι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει “προκαταρκτικές” συνομιλίες με το Βρετανικό Μουσείο», την οποία επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, έρχεται στη δημοσιότητα μια νέα πληροφορία που ίσως και να μαρτυρά τη λύση αυτής της μακροχρόνιας «διαμάχης» μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανώτερος κρατικός αξιωματούχους της Βρετανίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε ποια είναι η βασική πρόταση που συζητούν Λονδίνο και Αθήνα, με «δεδομένο πως ποτέ καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τη λύση του δανεισμού».

Όπως είπε βρετανός αξιωματούχος «ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, χωρίς να αλλάξει ο νόμος του 1963, που απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά στο Βρετανικό Μουσείο να αφαιρέσει αντικείμενα από τις συλλογές του, είναι το Βρετανικό Μουσείο να ανοίξει ένα είδος παραρτήματος στην Ελλάδα».

«Έτσι, τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα εξακολουθούν να ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο, όπως ο νόμος επιβάλλει, αλλά την ίδια στιγμή θα βρίσκονται στην Αθήνα, όπως επιθυμεί η ελληνική πλευρά», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης