Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη Τύπου για τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού φεστιβάλ Tango Acropolis.

Στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου, στο El Βandoneon cafe για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ Tango Acropolis παρευρέθησαν o Πρέσβης της Αργεντινής, κ. Jorje Alexandro Mastropietro, η Πρόεδρος του συλλόγου «’Άλμα Ζωής», κα. Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, η επιμελήτρια της έκθεσης τέχνης «I Love Tango», κα. Λιάνα Σκουρλή και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Tango και διοργανώτρια του φεστιβάλ, κα. Έλενα Γκόση-Mestre.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, το Φεστιβάλ Tango Acropolis να τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής» είπε ο Πρέσβης ξεκινώντας την ομιλία του και συνέχισε λέγοντας πως «ελπίζουμε ότι αυτό είναι το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν κάθε χρόνο. Όπως γνωρίζετε, ο διαγωνισμός του τάνγκο, έχει αναγνωριστεί από την πόλη του Μπουένος Άιρες, στα πλαίσια του διεθνούς πρωταθλήματος τάνγκο που γίνεται κάθε χρόνο στην Αργεντινή. Θέλω να εκφράσω στους διοργανωτές του φεστιβάλ, Luis και Elena Mestre την εκτίμησή μου για τις προσπάθειες που κάνουν για να γίνει αυτό το φεστιβάλ πραγματικότητα, και για τη βοήθειά τους στη προβολή του πολιτισμού και της εικόνας της Αργεντινής στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η κα. Λιάνα Σκουρλή, επιμελήτρια της έκθεσης «I Love Tango» που εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στα πλαίσια του φεστιβάλ, στην οποία θα συμμετάσχουν 25 έλληνες εικαστικοί, μεταξύ των οποίων οι Εριέττα Βορδώνη, Αφροδίτη Λίτη, Παύλος Σάμιος, Περικλής Βυζάντιος, Μίλτος Παντελιάς, εκθέτοντας δημιουργίες σε καμβά, μέταλλο, ύφασμα, πλέξι ή μπρούτζο.

Ακολούθησε η ομιλία της Πρόεδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κα. Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, η οποία αφού ευχαρίστησε τη διοργάνωση για τη διάθεση στο σωματείο μέρος των εσόδων της επίδειξης μόδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Περιστύλιο του Ζαππείου, πρόσθεσε ότι «το τάνγκο είναι ένας χορός με πάθος που συμπίπτει με το πάθος των γυναικών για ζωή!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, τη σκυτάλη πήρε η Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Τάνγκο και διοργανώτρια του Tango Acropolis, κ. Έλενα Γκόση – Mestre, η οποία παρουσίασε αναλυτικά τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ λέγοντας πως «ευελπιστούμε αυτό το φεστιβάλ να γίνει ετήσιος θεσμός και οι έλληνες να έρθουν ακόμα πιο κοντά με τον πολιτισμό της Αργεντινής».

Η τελετή έναρξης του Tango Acropolis που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 1η Ιουνίου στο Σύνταγμα, δε θα πραγματοποιηθεί λόγω των κινητοποιήσεων των πολιτών. Οι εορταστικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα ξεκινήσουν κανονικά την Πέμπτη 2 έως και την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης