Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Σωτήρης Χατζάκης ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη να απομακρυνθεί από το Εθνικό Θέατρο. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Όλη η αλήθεια για το Εθνικό Θέατρο» που έδωσε ο συνήγορoς του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Αντώνης Βγόντζας.

«Θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρωθεί η ανάκληση του διορισμού του Σωτήρη Χατζάκη διότι είναι παράνομη και θα προσφύγουμε σε πολιτικά δικαστήρια ζητώντας χρηματική αποζημίωση από τον κ. Ξυδάκη διότι σε δηλώσεις του έβλαψε την τιμή και την υπόληψη του κ. Χατζάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ζητήσουμε προσωπική κράτηση του κ. Ξυδάκη εάν δεν πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο που θα του επιβληθεί -αν του επιβληθεί. Ο κ. Ξυδάκης προέβη σε πολιτική δίωξη του Σωτήρη Χατζάκη και τίθεται θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δήλωσε ο κ. Βγόντζας.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε δίκη εκτός των δικαστηρίων, αλλά χθες πληροφορηθήκαμε ότι ο κύριος υπουργός στέλνει την υπόθεση στον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Παναγιώτη Νικολούδη, που είναι υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Πλέον προκύπτει ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είναι η πρώτη μας υποχρέωση να δώσουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα» πρόσθεσε.

 «Ο κ. Ξυδάκης απευθύνθηκε στον κ. Νικολούδη επειδή δεν έχει στοιχεία. Αν είχε στοιχεία θα απευθυνόταν στον εισαγγελέα. Δεν έχει ούτε ένα στοιχείο. Με την κίνηση αυτή ο αναπληρωτής υπουργός ξεκινά μία διαδικασία ηθικής εξόντωσης του κ. Χατζάκη. Έτσι ανακύπτει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε ο κ. Βγόντζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης