Τον «Άμλετ» του William Shakespeare παρουσιάζει η 5η ΕΠΟΧΗ, το καλοκαίρι του 2011. Το ραδιόφωνο της zougla.gr και η εκπομπή «Τσίτα» έχουν εξασφαλίσει για τους ακροατές τους 10 διπλές προσκλήσεις για τη σημερινή παράσταση στο Θέατρο Πέτρα στην Πετρούπολη.

Όσοι επιθυμείτε να διεκδικήσετε προσκλήσεις, στέλνετε e-mail στο: tsita2011@gmail.com, μαζί με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας. Η κλήρωση θα γίνει στον αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής «Τσίτα», στις 10:45.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το κορυφαίο έργο του Shakespeare και ένα από σημαντικότερα θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου. Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κλασικού αριστουργήματος, μεταφέροντας το έργο ως πολιτικό θρίλερ κάθε εποχής.

Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη, ενώ τον ρόλο του Άμλετ ερμηνεύει ο Αιμίλιος Χειλάκης.
O «Άμλετ» είναι ένα διαχρονικό πολιτικό κείμενο και ταυτόχρονα ένας ύμνος στην ανθρώπινη σκέψη, ένα αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα πρόσωπα αλλάζουν. Ο σύγχρονος κόσμος κατάγεται από ένα μακρινό Μεσαίωνα και συχνά επιστρέφει σ’ αυτόν. Διαπλοκές σκάνδαλα, δολοφονίες, η αναζήτηση κάθε ηδονής. Η αναζήτηση με κάθε τρόπο της εξουσίας. Εδώ δεν υπάρχουν «καλοί» και «κακοί». Υπάρχουν μόνο πρόσωπα και προσωπεία που δρουν είτε οργανώνοντας είτε υπηρετώντας σχέδια εξουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πάντα διαδραματίζονται με ταχύτητα, αλλά αθόρυβα, σε ένα σκοτεινό παρασκήνιο. Μια χώρα ετοιμόρροπη… Κανείς δεν την αισθάνεται πλέον ως πατρίδα. Πάνω στα συντρίμμια που αργοφαίνονται διαδραματίζεται το δράμα. Στην παράσταση, η τελευταία πράξη θα παιχτεί σ’ ένα νεκροταφείο. Ανάμεσα από τάφους.

Ο Άμλετ, πρίγκιπας της Δανίας, είναι ένας διανοούμενος ήρωας. Στην πραγματικότητα ένας αντιήρωας. Αντιλαμβάνεται τον κόσμο και την ανθρώπινη αποστολή. Αντιλαμβάνεται το σκοτεινό «σύστημα» και τη λειτουργία του που κάποτε θα κληθεί να υπηρετήσει. Συνειδητοποιεί την καταγωγή του. Όμως, δεν δρα. Έχοντας συνειδητοποιήσει τον κόσμο, μοιάζει να φοβάται να αναλάβει κάποτε την ηγεσία της χώρας του. Η αλλαγή του κόσμου είναι απαραίτητη, όμως είναι πράξη πάνω και έξω από αυτόν.

Ένα μεγάλο θεατρικό κείμενο που προσπαθεί να ερμηνεύσει την καταγωγή του σύγχρονου κόσμου. Ένας αέναος κύκλος αίματος φθοράς και πτώσης ιδανικών σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει πλέον καμιά αξία κανένα όριο… Δεν υπάρχουν «ανάσες ονείρων»… Εδώ οι ήρωες, όπως και ο άνθρωπος στον σύγχρονο κόσμο, έμαθαν μονάχα να επιβιώνουν. Ποτέ δεν έμαθαν ν’ αγαπούν…

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Ιουνίου στο Θέατρο Παπάγου και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης