Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αθήνα, Επιστροφή στην Ακρόπολη», σε σενάριο-σκηνοθεσία Θόδωρου Αγγελόπουλου, με κείμενα Ελλήνων ποιητών και ζωγράφων, θα πραγματοποιηθεί την άλλη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος.

Η εκδήλωση, που οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον έλληνα σκηνοθέτη, ανήμερα της συμπλήρωσης των δύο χρόνων από το θάνατό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα γίνει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με τίτλο «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων», από 23 Ιανουαρίου έως 29 Ιανουαρίου.

Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα γίνει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν «Αθήνα ή τρεις επισκέψεις στην Ακρόπολη», ωστόσο έγινε γνωστή και κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη».

Γυρίστηκε με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης (1985) και αποτελεί μια βαθιά προσωπική ματιά του σκηνοθέτη για την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, καθώς και για την ιστορική της σημασία στο παρελθόν και σήμερα. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Θόδωρου Αγγελόπουλου και βασίστηκε στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και στη ζωγραφική του Γιάννη Τσαρούχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία θα προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη (ώρες προβολών 20.00, 21.00, 22.00, 23.00).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης