Σάββατο 8 Δεκεμβρίου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Ο Ψαραντώνης επιστρέφει στο Gagarin για μια ακόμα συγκλονιστική συναυλιακή εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Ψαραντώνης, ο θρύλος της κρητικής μουσικής, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι «το ζωντανό πνεύμα του Διόνυσου που αναπνέει, εργάζεται, εκφραζεται και κυκλοφορεί στη σύγχρονη ψευδοχριστιανοχτυπημένη Ελλάδα» όπως σημειώνει ο Γιάννης Αγγελάκας. «Λύρα Ευλογημένη» κατά τον Nick Cave. O «Τζίμι Χέντριξ της ελληνικής λύρας» για το World Music Institute.

«Εμένα με λένε Αντώνη» σχολίασε γελώντας ο Γιός του Ψηλορείτη.

Με την επιβλητική του παρουσία στη σκηνή, με τις κραυγές, τους ψιθύρους και τους βρυχηθμούς τηςλύρας και της φωνής του, ο Ψαραντώνης καθηλώνει και συνεπαίρνει το κοινό του σε μια θρησκευτική μυσταγωγία. Οι ζωντανές εμφανίσεις του Πανάρχαιου Νέου είναι κάτι ανεπανάληπτο, ειδικά για εκείνους που τον βλέπουν πρώτη φορά. Το δέος που προκαλεί είναι τόσο μεγάλο που, ανά στιγμές, ξεχνάς να αναπνεύσεις. Σε κάθε συναυλία του «κενταει» διαφορετικά. Οι περίφημοι δε αυτοσχεδιασμοί του μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις μεγάλες στιγμές της τζαζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 1982 μέχρι σήμερα ταξιδεύει με την μουσική του, μαθαίνοντας, σαν ένας ταγμένος σταυροφόρος, τη λύρα στις άκρες του κόσμου: από μικρές σκηνές μέχρι παγκόσμια φεστιβάλ όπως το «Journée des cinq continents» στη Ζυρίχη και το Άμστερνταμ, στο World Music Institute στο Town Hall της Νέας Υόρκης, στοφεστιβάλ ροκ μουσικής «All tomorrow’s parties» στο Μάινχεντ της Αγγλίας, στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Η λύρα του Ανωγειανού μουσικού εκτίθεται σήμερα στο «The World’s first Global Musical Instrument Museum» στο Φοίνιξ της Αριζόνα (Η.Π.Α.).

Ο Ψαραντώνης, μαζί με την Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, τον Νεκτάριο Κοντογιάννη στο λαούτο και τον Λάμπη Ξυλούρη στο ούτι, θα παίξει την μουσική που του έμαθαν οι Θεοί στο Gagarin 205 το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

Για τις ανάγκες της βραδιάς αυτής, ο χώρος θα ειναι διαμορφωμένος ειδικά με περιορισμένες θέσεις καθήμενων και τραπέζια. Μπορείτε να κάνετε κράτηση τραπεζιού τηλεφωνώντας στο 6947927547.

Είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Tickethouse
Ηλεκτρονική Προπώληση: Ticketpro.gr, ViVa.gr

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης