Νέα σειρά σχεδίων του σύγχρονου Αμερικανού ζωγράφου George Condo, τα οποία σχετίζονται με την πρόσφατη σειρά έργων ζωγραφικής του «Απομακρυσμένες Φιγούρες», παρουσιάζει, ψηφιακά, η γκαλερί Hauser & Wirth. Τα σχέδια φιλοτέχνησε ο Condo τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από το στούντιό του στη Νέα Υόρκη και ανακαλούν στη μνήμη εμπειρίες απομόνωσης στο διάστημα της περιόδου «κοινωνικής αποστασιοποίησης» λόγω της πανδημίας.

Σχεδιασμένες με κραγιόν, μολύβι και μελάνι, οι φιγούρες αντανακλούν διάφορα συναισθήματα που γεννιούνται ταυτόχρονα: φόβο, παράνοια, κλειστοφοβία, πανικό, στενοχώρια. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης περιγράφει τις φιγούρες σε αυτά τα έργα ως φιγούρες «απομακρυσμένες η μία από την άλλη και, στην πραγματικότητα, απομακρυσμένες και από τον εαυτό τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Condo, η απομόνωση έχει και τις θετικές συνδηλώσεις της δημιουργικής απομόνωσης στον χώρο του στούντιο του καλλιτέχνη. «Μου αρέσει να ζωγραφίζω, και στο σύνηθες συγκείμενο της ιδιωτικότητας, δεν πάει η σκέψη κάποιου στον όρο “απομόνωση” ή σε χωρισμό που έχει επιβληθεί, είναι μάλλον ένας χώρος για να δημιουργήσεις χωρίς να σε παρατηρούν» λέει.

Η γκαλερί Hauser & Wirth -η έδρα της είναι στη Ζυρίχη και έχει αίθουσες στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Λονδίνο και το Χονγκ Κόνγκ, μεταξύ άλλων- θα προχωρήσει σε σειρά ψηφιακών εκθέσεων και θα δωρίσει το 10% των εσόδων από αυτές στο «COVID-19 Solidarity Response Fund» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ψηφιακή έκθεση «George Condo. Drawings for Distanced Figures».

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης