«Ένα τριαντάφυλλο είναι ένα τριαντάφυλλο» τόνισε ο Ντρις βαν Νότεν (Dries Van Noten) αναφερόμενος στα άνθη που πρωταγωνίστησαν στη γυναικεία συλλογή του για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2019 που παρουσιάστηκε στο Παρίσι.

Ένα απόγευμα Σαββάτου, τον Οκτώβριο, ο Βέλγος σχεδιαστής και τα μέλη της ομάδας του περπατούσαν στον κήπο του με έναν φωτογράφο, φωτογραφίζοντας διάφορα άνθη. Έψαξαν όχι τα πιο τέλεια από τα δώρα της φύσης, αλλά λουλούδια που θα αντιπροσωπεύουν καλύτερα την ανθρώπινη κατάσταση, εκείνα με προφανείς ατέλειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ήθελα “γλυκά” άνθη» δήλωσε «είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι το άνθος στον κήπο μας τον Οκτώβριο, τριαντάφυλλα με μαύρες κηλίδες, όταν βλέπεις κάποια ασθένεια».

Γυναίκες στα μαύρα και γκρι – επτά από τις οποίες φορούσαν παραφουσκωμένα πανωφόρια άνοιξαν το σόου.

Αλλά και πριν, υπήρχε μία αίσθηση μελαγχολίας στο χαμηλοτάβανο, υπόγειο καταφύγιο (στο Κέντρο Τεχνών Palais de Tokyo) στο Παρίσι με τη βαριά άτονη μουσική, αναφέρει το Vogue.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο στόχος, δήλωσε ο Van Noten, ήταν να δημιουργήσει ένα μοτίβο λουλουδιών που ήταν «παράξενο και ενδιαφέρον» αλλά και ελκυστικό για τις πελάτισσες.

Mελαγχολική ομορφιά

Τη συλλογή, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ συνέθεσαν σατέν παλτό, ρομαντικά φορέματα, μακριές φούστες, πουκάμισα με ψηλό κολάρο και μακριά μανίκια, μοβ πανωφόρια και αυστηρά επαγγελματικά κοστούμια με παντελόνια και σακάκια σε όλες τις αποχρώσεις του γκρι. Ένα από τα δυνατά κομμάτια της συλλογής ήταν ένα μπλε και πράσινο κεντημένο bomber jacket φορεμένο με ναυτικό παντελόνι.

Ο Dries Van Noten δούλεψε με ιδέες σχημάτων και συνδυασμούς χρωμάτων, πολύ όμορφα, τόσο στα ρούχα όσο και στα αξεσουάρ, όπως τα ειδικά σχεδιασμένα καλσόν σε αποχρώσεις της πέτρας ή του μούρου.

«Για μένα, έχετε την αρσενική πλευρά και την εξαιρετικά θηλυκή πλευρά με τα τριαντάφυλλα. Τα γκρι σύνολα ήταν η ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών» ανέφερε o σχεδιαστής μόδας από την Αμβέρσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης