“To αληθινό πρόσωπο του τρόμου, είναι η προσπάθειά μας να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε όλα αυτά που ο πολιτισμός μας καταστέλλει και καταπιέζει.”

Ρομπέν των Δασών

Πάνω από ένα χρόνο μετά το 2ο φεστιβάλ, το οποίο συνέπεσε με την αρχή μιας νέας “τρομακτικής” εποχής που εμπεριείχε μπόλικη καταστολή και καταπίεση, και μια ανάσα μετά τη γιορτή της σφαγής των αμνών, το 3ο Screamin’ Athens Horror Film Festival έρχεται, με πείσμα, να… αναστήσει τους δικούς του ήρωες και τις δικές του εμμονές!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Απριλίου στο Gagarin 205!

Μικρότερο σε διάρκεια – μιας και διήμερο αντί του καθιερωμένου τριημέρου – αλλά μεγαλύτερο σε πρόγραμμα, αποδεικνύει ότι ο κινηματογραφικός τρόμος δεν περιορίζεται. Αντίθετα, επεκτείνεται και αναζητά τις νέες τάσεις και τις σύγχρονες αντιλήψεις εκείνων των δημιουργών που, μέσα στα τελευταία χρόνια, είτε πρόσθεσαν ακόμα περισσότερο σκοτεινό χιούμορ στις δουλειές τους, βγάζοντας τη γλώσσα στους καθωσπρεπισμούς, είτε τόλμησαν να γυρίσουν ταινίες με μηδενικούς προϋπολογισμούς εν μέσω των ζοφερών, κατά κοινή ομολογία, ημερών!

Αυτούς τους δημιουργούς στηρίζει το Screamin’ Athens Horror Film Festival και από αυτούς στηρίζεται!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, 22 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ανάμεσά τους και δύο νέα ντοκιμαντέρ, από διάφορα μέρη του πλανήτη – στην πλειοψηφία τους νέες ανεξάρτητες και underground παραγωγές – αποτελούν και φέτος τη ραχοκοκαλιά του φεστιβάλ. Οι περισσότερες έχουν κάνει το πέρασμά τους από τα πιο σημαντικά διεθνή φεστιβάλ του είδους, έχοντας κατακτήσει αρκετές διακρίσεις και βραβεία.

Γαλλία, Καναδάς, Γερμανία, Ολλανδία (με το πολυσυζητημένο “The Human Centipede”), Ρουμανία, Βραζιλία, Αργεντινή, Αυστραλία και Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν και φέτος το παρόν. Ειδική αναφορά θα γίνει και φέτος στην Τουρκία με την προβολή τεσσάρων νέων ταινιών.

Πρόκειται για τρεις μικρού μήκους δημιουργίες του ανερχόμενου ταλαντούχου σκηνοθέτη Can Evrenol, ο οποίος θα παρευρεθεί και στο φεστιβάλ, καθώς και για την πρώτη ταινία με zombies στην ιστορία του τουρκικού κινηματογράφου, το “ADA: ZOMBILERIN DUGUNU”, που μόλις ολοκληρώθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν και τρεις ελληνικές συμμετοχές (με το, ήδη παιγμένο στις αίθουσες, “Το Κακό στην εποχή των ηρώων” του Γιώργου Νούσια και δύο ταινίες μικρού μήκους από νέους δημιουργούς) ενώ, επίσης για πρώτη φορά, έχουμε και τη συμμετοχή δύο γυναικών σκηνοθετών, αυτή της Faye Jackson με την ταινία “Strigoi” και αυτή της Alicia Conway με το μικρού μήκους “Rite”. Τέλος, έχουμε και μια παγκόσμια πρώτη πρεμιέρα, εκείνη της ταινίας “El Monstro Del Mar” του cult Αυστραλού σκηνοθέτη Stuart Simpson!

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργήσουν – στο χώρο του εξώστη – οι εκθέσεις δύο νέων εικαστικών καλλιτεχνών. Πρόκειται για τον Smokechapel, ο οποίος επιμελήθηκε και το artwork του φεστιβάλ, και την Virtzinia (Art of Sin Design). Οι δουλειές που θα παρουσιάσουν τιτλοφορούνται “Μoribund” και “Psychostasis”, αντίστοιχα.

Τη μουσική επένδυση του διημέρου θα επιμεληθεί, για άλλη μια χρονιά, η ομάδα Death Rock Greece.

Τα εισιτήρια θα διατίθενται, στη τιμή των 10 ευρώ για όλες τις προβολές της καθεμίας ημέρας, στο ταμείο του Gagarin 205 κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

17.00 “Morgue Story : Sangue, Baiacu e Quadrinhos” (Paulo Biscaia Filho , Brazil, 2009, 78’) w. English subs

Η Άννα Αρτζέντο, μια καταξιωμένη σχεδιάστρια comics, αλλά μπερδεμένη με τις σχέσεις της, συναντάει δύο άλλους μοναχικούς χαρακτήρες με ανάλογα προβλήματα. Ο Ντανιέλ είναι ψυχοπαθής και βιαστής και ο Τομ ένας καταληπτικός αλλά επιτυχημένος ασφαλιστής. Όλα αυτά, στον υπέροχο κόσμο ενός νεκροτομείου, αμέσως μετά τον θάνατο της Άννας…

Μαύρη κωμωδία τρόμου από τη Βραζιλία. Ένα μοναδικό κράμα horror pop κουλτούρας, καλοσχεδιασμένων comics και αξιοσημείωτων trash διαλόγων.

Ιδιαίτερο!

18.30 “Snuff: A documentary about killing on camera” (Paul Von Stoetzel, USA, 2008, 76’) w. Greek subs

Τι είναι ακριβώς ένα snuff film; H ιστορία – και η υστερία – με τα snuff άρχισε γύρω στις αρχές της δεκαετίας του ’70 όταν, κατά τη διάρκεια της δίκης της γνωστής “Οικογένειάς” του για τις γνωστές δολοφονίες στην Καλιφόρνια, αναφέρθηκε ότι ο Charles Manson είχε μαγνητοσκοπήσει κάθε λεπτό των τελετουργικών φόνων και κρατούσε καλά κρυμμένες τις ταινίες. Βέβαια, οι ταινίες δεν βρέθηκαν ποτέ αλλά παρατηρήθηκε ότι μεγάλος αριθμός “θαυμαστών” και “πιστών” έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την πιθανή ύπαρξή τους.

Έκτοτε, χιλιάδες ταινίες με αληθινά βασανιστήρια, βιασμούς, φόνους και άλλα παρόμοια αποτρόπαια έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν παράνομα, διαφημίζοντας τη γνησιότητά τους και προκαλώντας μέχρι και τις κατά καιρούς παρεμβάσεις του FBI σε υπόγεια επίδοξων και μη κινηματογραφιστών σε όλον τον κόσμο.
O Paul Von Stoetzel γύρισε αυτό το προκλητικό ντοκιμαντέρ για τον κόσμο των snuff films, έχοντας συνδυάσει μοναδικές σκηνές από σπάνιες ταινίες του είδους καθώς και μια πληθώρα ομιλητών, εγκληματολόγων, ιστορικών, σκηνοθετών κ.α.

Διαστροφή ή ένα καλοστημένο παιχνίδι με σκοπό την πρόκληση και τον εντυπωσιασμό?

20.00 “Thanatomorphose” (Eric Falardeau, Canada, 2009, 3’) no subs

Τhanatomorphose: γαλλική λέξη, γένους θηλυκού, σημ. Τα ορατά σημάδια της αποσύνθεσης στο ανθρώπινο σώμα που προκαλούνται από το θάνατο.

Μια ωραία ημέρα, η Λώρα, μια νέα και όμορφη κοπέλα, ξυπνάει και βλέπει τον εαυτό της να… σαπίζει!

Βραβευμένο μικρού μήκους φιλμ, προπομπός της ομώνυμης μεγάλου μήκους ταινίας του Καναδού Falardeau, η παραγωγή της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Ή σε… αποσύνθεση!

“End of the Line” (Maurice Devereaux, Canada, 2006, 95’) w. Greek subs

Γαλλο-καναδική, χαμηλού προϋπολογισμού, ταινία που αποδεικνύει ότι το χρήμα δεν είναι το παν, αρκεί να έχεις… πίστη!

Ορδές αντιπαθέστατων και φανατικών θρησκόληπτων αποφασίζουν να σώσουν τον κόσμο με σαφώς ανορθόδοξους τρόπους.

Ο μύθος του Αρμαγεδώνα σε όλο του το μεγαλείο, σε μια εντυπωσιακή ταινία που ταξίδεψε σε δεκάδες φεστιβάλ και απέσπασε πολλά βραβεία και καλές κριτικές.

Η μέρα της κρίσης φτάνει και κρατάει μαχαίρι σταυρουδάκι! Μετανοείτε!!!
22.00 “Next Floor” (Denis Villeneuve, Canada, 2008, 11.30’’) no subs

Ta μικρού μήκους για μία ακόμη χρονιά κλέβουν την παράσταση και η αρχή γίνεται με αυτό το εξαιρετικό και κλειστοφοβικό φιλμ από τον Καναδά. Συμβολισμός και εικαστικό ντελίριο a la Greenaway και μοναδική κινηματογράφηση πάνω σε ένα επίκαιρο και σκληρό θέμα. Τον υπερκαταναλωτισμό και τον, κυριολεκτικό και μεταφορικό, κανιβαλισμό.

Βραβείο για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία στο φεστιβάλ του Τορόντο και μεγάλο βραβείο για την ίδια κατηγορία στο φεστιβάλ των Καννών, μεταξύ πολλών άλλων…

“Breach” (Kirk B.Woller, USA, 2008, 6’) no subs

O συναγερμός του σπιτιού χτυπάει αλλά κανείς δεν έχει μπει στο χώρο. Χτυπάει, ξανά και ξανά, αλλά κανείς δεν είναι εκεί. Τίποτα δεν είναι εκεί…

Ατμοσφαιρικό μικρό, σκηνοθετημένο από έναν καρατερίστα ηθοποιό του Αμερικάνικου κινηματογράφου, τον Kirk B. Woller, ο οποίος κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει κάνει περάσματα από δεκάδες γνωστές τηλεοπτικές σειρές αλλά και ταινίες όπως το Swordfish, Minority Report, Hulk κα.

Από τις ταινίες που μας φέρνουν πιο κοντά…

Isle of the Damned” (Marc Colegrove, USA, 2008, 85’) w. Greek subs

Αναμφίβολα, η πιο “απερίγραπτη” και ξεκαρδιστική ταινία του φετινού φεστιβάλ.

Η ιστορία παρακολουθεί την περιπέτεια του ιδιωτικού ντετέκτιβ Τζακ Στιλ και του υιοθετημένου γιού του Μπίλυ σε μια προσπάθεια να βρουν τον χαμένο θησαυρό του Μάρκο Πόλο. Μαζί με μια ομάδα πειρατών καταφθάνουν σε ένα νησί που – υποτίθεται ότι – βρίσκεται ο θησαυρός. Το νησί όμως κρύβει πολλές παγίδες. Μία από αυτές: οι κανίβαλοι κάτοικοί του. Όταν ανακαλύπτουν τα σκοτεινά μυστικά του νησιού είναι πλέον αργά… Και το μακελειό αρχίζει!

Το Isle of the Damned είναι ένα μεγαλειώδες homage στις 70’s ταινίες με νησιά και κανίβαλους (ναι, υπάρχουν πολλές), τα giallo films, τα ψεύτικα μουστάκια, την ομοφυλοφιλία, το σοδομισμό και τα βασανιστήρια, τους ελεεινούς διαλόγους και το κακό – μα πάρα πολύ κακό – dubbing.

24.00 “Danse Macabre” (Pedro Pires, Canada, 2009, 8.35’’) no subs

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όταν πιστεύουμε ότι η ζωή έχει φύγει από ένα σώμα, κάποιες κινήσεις προδίδουν το αντίθετο. Είναι αυτοί οι σπασμοί, μηχανικές κινήσεις ενός νεκρού σώματος ή είναι χαοτικές επιστροφές από το παρελθόν?

Ένα ασυνήθιστο ποιητικό μπαλέτο των νεκρών, χορογραφημένο από τον πρωτοπόρο avant garde artist, Robert Lepage, και σκηνοθετημένο από τον έμπειρο και πολυβραβευμένο visual artist Pedro Pires.

“El Monstro del Mar” (Stuart Simpson, Australia, 2010, 90’) w. Greek subs

Ο Stuart Simpson είναι ένας από τους παλιούς γνωστούς του φεστιβάλ. Την πρώτη χρονιά, είχαμε την ευκαιρία να δούμε δύο από τις ταινίες του Αυστραλού underground κινηματογραφιστή και να μπούμε στην ψυχεδελική ψυχολογία του με το “The Demons among us”.

Φέτος – σε παγκόσμια πρώτη πρεμιέρα, ταυτόχρονα με την προβολή της ταινίας στην Αυστραλία – παρουσιάζει το “El Monstro del Mar”, τη νέα του παραγωγή.

H Beretta, η Blondie και η Snowball δεν είναι αυτό που θα λέγαμε καλά κορίτσια. Είναι τρεις δολοφονικές γυναίκες, γεμάτες καμπύλες και τατουάζ, που στο πέρασμά τους δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Αλλά τα horror rockabilly κορίτσια μας τώρα έχουν μπλέξει πραγματικά σοβαρά! Εχθρός τους, ένα γιγάντιο υβριδικό καλαμάρι που κολυμπάει σε ένα απομακρυσμένο και ειδυλλιακό ψαροχώρι. Ο αγώνας για επιβίωση αρχίζει και οι άτυχες νέες, καθώς και μια νέα αθώα φίλη τους, γνωρίζουν επιτέλους με τη σειρά τους την πραγματική κόλαση.

Καθαρός exploitation τρόμος, γρήγορο soundtrack και τέσσερις πρωταγωνίστριες rock’n’roll babes!

Ο Ταραντίνο το έχει ήδη κλείσει για remake…

ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

16.00 “Strigoi” (Faye Jackson, UK/Romania, 2008, 105’) w. Greek subs

Σε ένα ήσυχο χωριό στη Ρουμανία, ένα ζευγάρι χωρικών δολοφονούνται από τους κατοίκους. Ένας από αυτούς πιστεύει ότι η δολοφονία είναι άδικη. Ένας άλλος πιστεύει ότι οι νεκροί τους καταράστηκαν. Και ένας τρίτος πιστεύει ότι θα γυρίσουν να τους πιουν το αίμα.

Τα “Strigoi” είναι οι βασανισμένες ψυχές που σηκώνονται από τον τάφο αναζητώντας δικαίωση και ανήκουν στη ρουμανική μυθολογία.

Αστείο, γεμάτο από εκκεντρικούς ήρωες και καλογυρισμένο, το συγκεκριμένο φιλμ αποτελεί μια πρωτότυπη ματιά στον μύθο των βρικολάκων με χιούμορ που μας θυμίζει κεφάτο Κουστουρίτσα και αδελφούς Κοέν.

Επίσης, είναι η πρώτη ταινία γυναίκας σκηνοθέτη που προβάλλεται στο φεστιβάλ και βραβευμένη σε δεκάδες άλλα ανά τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτά, το Vision Award του Τοronto After Dark Film Festival.

18.00 “Amnesia” (George Vassalos, Greece, 2007, 12’)

Εκείνη ξέχασε. Τα πάντα. Περιπλανιέται σα φάντασμα. Το μυαλό της κλειδωμένο. Και κάπου εκεί και η τηλεόραση. Την ελκύει. Μέσα από αυτή ζει τον εαυτό της. Αντιδρά στην ίδια της τη μορφή. Και θυμάται…

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική ταινία που προβάλλεται στο φεστιβάλ. Είναι μικρού μήκους και αποτελεί την πτυχιακή του νεαρού σκηνοθέτη Γιώργου Βασσάλου . Θέμα της η τηλεοπτική βία.

“Albert Fish: In sin he found salvation” -documentary (John Borowski, USA, 2007, 86’) w. Greek subs

Το ενδιαφέρον που συχνά προκαλούν οι περιπτώσεις των serial killers στους θαυμαστές των ταινιών τρόμου είναι μια παλιά υπόθεση. Μάλλον φυσιολογικό, από τη στιγμή που πρόκειται αληθινές τρομακτικές ιστορίες, χωρίς σεναριακά τρικ και περικοπές.

Ψάχνοντας για τον ειδεχθέστερο κατά συρροή δολοφόνο όλων των εποχών – και κατά συνέπεια την πιο ενδιαφέρουσα ζωή δολοφόνου στην ιστορία – εύκολα καταλήγουμε σε ένα και μόνο όνομα. Albert Fish: Παιδόφιλος, βιαστής, κανίβαλος, σαδομαζοχιστής και δολοφόνος. Και όλα αυτά καλά κρυμμένα στο σώμα ενός συνηθισμένου και φαινομενικά ευγενή μεσήλικα.

Ο Fish έζησε μια ζωή απαράμιλλης διαστροφής και αποτελεί ακόμα και σήμερα το αγαπημένο προφίλ εγκληματολόγων και ψυχιάτρων. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχε κακοποιήσει πάνω από 400 παιδιά! Οι τίτλοι που το αποδόθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν The Grey Man, The werewolf of Wysteria, the Boogeyman και The Brooklyn Vampire, ενώ είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που πέθανε ποτέ στην ηλεκτρική καρέκλα.

To πολύ ενδιαφέρον φιλμ-ντοκιμαντέρ του John Borowski ρίχνει αρκετό φως στην πολυδιάσπαστη κόλαση του μυαλού του, αλλά και στα… έργα του.

20.00 “Rite” (Alicia Conway, USA, 2008, 8.40’) no subs

Η δεύτερη γυναικεία συμμετοχή στο φεστιβάλ ανήκει στην Αμερικανή Alicia Conway με το πολυβραβευμένο – και στο Sundance Film Festival – μικρού μήκους “Rite”.

Πρόκειται για την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού το οποίο συμμετέχει σε μια τελετουργική οικογενειακή και θρησκευτική τελετή που γίνεται για εκείνη.

Τοποθετημένο σε αόριστο χωροχρόνο και χωρίς κανένα στοιχείο που να παραπέμπει σε κάποια θρησκεία, το “Rite” είναι το μανιφέστο της Conway και παράλληλα η παράκλησή της να σταματήσουν οι βαναυσότητες που συμβαίνουν εδώ και αιώνες στο όνομα της θρησκείας και της παράδοσης.

“Porque hay cosas que nunca se olvidan” (Lucas Figueroa, Argentina, 2008, 12’) w. English subs

Υπερπαραγωγή μικρού μήκους από έναν Αργεντινό σκηνοθέτη, αλλά γυρισμένο στην Ιταλική Νάπολη και μάλιστα με guest star τον κορυφαίο Ιταλό ποδοσφαιριστή Fabio Cannavaro, αλλά και τον επίσης γνωστό συνάδελφό του Amedeo Carboni!

Μια υπέροχη ιστορία …παιδικού τρόμου, αφιερωμένη στα τέρατα της τρυφερής μας ηλικίας, αλλά και στο ποδόσφαιρο, τη φιλία και την εκδίκηση. Αυτά που συχνά μας απασχολούν ακόμα!

“Dinner Date” (Paul Von Stoetzel, USA, 2010, 12.45’’) no subs
Η δεύτερη συμμετοχή του Αμερικανού Paul Von Stoetzel, στο φετινό φεστιβάλ, είναι το, προσφάτως ολοκληρωμένο, μικρού μήκους, ατμοσφαιρικό και βασανιστικό “Dinner Date”.

Ένα ραντεβού στα τυφλά, ένας μυστηριώδης και βλοσυρός οικοδεσπότης, ένα μοναδικό δείπνο!

“Noctis Cruorem” (Babis Lolas and Kostis Antoninis – NBFX, Greece, 2010, 12’)

Τι συμβαίνει όταν η νεαρή ηρωίδα πέφτει για ύπνο και οι γείτονες κάνουν αδικαιολόγητη φασαρία?

Η δεύτερη ελληνική συμμετοχή έρχεται πολύ δυναμικά από το δίδυμο που αποτελούν οι Μπάμπης Λόλας και Κωστής Αντωνίνης, της ομάδας ειδικών εφέ NBFX, και είναι ένα πολλά υποσχόμενο μικρού μήκους vampire splatter.

Με το καλό να μας έρθουν και τα βαμπίρ!!!

“The horribly slow murderer with the extremely inefficient weapon” (Richard Gale, USA, 2008, 10’) no subs

Με τον πιο κουραστικό αλλά, αν μη τι άλλο, περιγραφικό τίτλο από όλες τις ταινίες του φεστιβάλ έρχεται ο πιο ακούραστος – και εξαιρετικά αργός – δολοφόνος με το πιο ανορθόδοξο όπλο. Και από τα χέρια του, ο ατυχής ήρωάς μας οδηγείται στην παράνοια! Εμείς θα το αντέξουμε?

Πολυδιαφημισμένο και πολυπαιγμένο μικρού μήκους ταινιάκι που, αν και μοιάζει υπερπαραγωγή, έχει γίνει από τα χέρια ενός ανθρώπου.

21.15 “Sandik” (Can Evrenol, Turkey/UK, 2007, 6’) no subs
“My Grandmother” (Can Evrenol, Turkey/UK, 2009, 6’) no subs
“To my mother and father” (Can Evrenol, Turkey/UK, 2010, 8.15’’) no subs

Ο Can Evrenol ανήκει στη νέα γενιά των Τούρκων κινηματογραφιστών που – κόντρα στην ηθική της χώρας του – τολμάει να κάνει ακραίες ταινίες τρόμου και να καταπιαστεί με “απαγορευμένα” θέματα. Τα διεθνή φεστιβάλ αλλά και οι horror fans έχουν εντοπίσει στη δουλειά του μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση και περιμένουν πολλά από εκείνον.

Οι τρεις μικρού μήκους ταινίες του – που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα παρουσιαστούν από τον ίδιο, το βράδυ του Σαββάτου – είναι με μια λέξη, σοκαριστικές! Οι ήρωές του είναι παιδιά και οι ιστορίες τους είναι σκληρές. Όσο σκληρή μπορεί να είναι συχνά και η παιδική μας ηλικία.

21:45 “To kako – Stin epohi ton iroon – Το κακό στην εποχή των ηρώων” ( Yorgos Noussias, Greece, 2009, 88’)

Συνεχίζοντας την ιστορία από κει που την άφησε η πρώτη επίσκεψη του Κακού, το 2005, η ολιγάριθμη ομάδα διασωθέντων αγωνίζεται να ξεφύγει από τους ζόμπι-διώκτες της. Παράλληλα, προσπαθεί να μιμηθεί τους αρχαίους ημών προγόνους, οι οποίοι πριν από 2.800 χρόνια είχαν αντιμετωπίσει το Κακό νικηφόρα.

H δεύτερη ταινία με Zombies στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου έρχεται πάλι από τον Γιώργο Νούσια, με ακόμα περισσότερο κέφι και εντυπωσιακά εφέ. Το Κακό στην εποχή των ηρώων είναι μια κωμωδία τρόμου με ανατρεπτικό χιούμορ, που συνδέει τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και τη σύγχρονη με μπόλικη δόση από αιμοβόρα και βλοσυρά zombies. Μοναδικός συνδυασμός!

23.30 “The Human Centipede – First sequence” (Tom Six, Netherlands/UK, 2009, 90’) w. Greek subs
Η πιο πολυσυζητημένη underground ταινία τρόμου της χρονιάς που πέρασε! Η ταινία που σόκαρε, μπέρδεψε, αηδίασε και προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις όπου και αν προβλήθηκε. Η πιο ενοχλητική ταινία της χρονιάς επίσης! Ο Oλλανδός Tom Six, όμως, τόλμησε και την έκανε και μάλιστα μας υπόσχεται και συνέχεια…

Ένας εκκεντρικός γενετιστής προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πλάσμα, αποτελούμενο από τρεις ανθρώπους συνδεδεμένους μεταξύ τους μέσω του γαστρικού συστήματος.

Εντυπωσιακά διεστραμμένο σενάριο με σαφείς επιρροές από τον κόσμο του Κρόνεμπεργκ. Οι διανομείς αρχικά το είχαν μισήσει αλλά όταν πήρε με ευκολία τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας στο Fantastic Fest και στο Scream Fest, το είδαν με άλλο μάτι…

01.15 “ADA: Zombilerin Dugunu –The wedding of the zombies” (Murat Emir Eren & Talip Erturk, Turkey, 2010, 95’) w. English subs

Με μια μικρή καθυστέρηση, μετά την Ελλάδα, πλέον και η Τουρκία απέκτησε τη δική της ταινία με zombies.

Λίγες μόλις ημέρες μετά από την επίσημη προβολή του στην Τουρκία και χωρίς ακόμη να έχει αρχίσει να γυρνάει τα φεστιβάλ του κόσμου, ο “Γάμος των Zombies” σταματάει από εδώ για να μας υπενθυμίσει ότι οι Τούρκοι δημιουργοί τολμάνε και μάλιστα κρατάνε και τις παραδόσεις! Αυτό είναι που κάνει τόσο μοναδικές τις Τούρκικες ταινίες τρόμου και δε μοιάζουν με καμία άλλη!

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543. Website: www.gagarin 205.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης