Ένα από το πιο εμβληματικά σύμβολα της Ελευσίνας είναι ο πύργος με το ρολόι, ο οποίος δεσπόζει στον λόφο μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί νεότερο μνημείο και αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη. Η δημοτική Αρχή αποφάσισε να το αποκαταστήσει, μαζί με τον κινητό μηχανολογικό εξοπλισμό του ρολογιού, προκειμένου να διασφαλιστεί η συντήρησή του στο πέρασμα των χρόνων και σήμερα ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση για τη μελέτη αποκατάστασης.

Με την εκπόνηση μελέτης για τη στατική επάρκεια και το έργο συντήρησης, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου θα είναι σε θέση να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες, ώστε ο πύργος με το ρολόι να αποκτήσει και πάλι την αίγλη και την αρχιτεκτονική αξία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Δεκέμβριος μπήκε με ευχάριστα νέα, αφού υπογράψαμε τη μελέτη για την αποκατάσταση και συντήρηση του ρολογιού της πόλης. Το ρολόι του αρχαιολογικού χώρου, εκτός από σπουδαίο πολιτιστικό σύμβολο της Ελευσίνας, είναι χαρακτηρισμένο και ως νεότερο μνημείο. Η αποκατάστασή του είναι ένα ζήτημα, που δεν απασχόλησε κανέναν εδώ και πάρα πολλά χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Με τη στατική ενίσχυσή του εξασφαλίζουμε την αναλλοίωτη διατήρησή του στον χρόνο και φυσικά τη διαφύλαξη ενός σημαντικού μνημείου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης