Ένα ζευγάρι νεαρών στη Νότια Κορέα που κατηγορείται για βανδαλισμό του έργου τέχνης του Αμερικανού καλλιτέχνη γκράφιτι, JonOne, δήλωσαν ότι είχαν λανθασμένα σκεφτεί ότι επιτρεπόταν να προσθέσουν τη δική τους «πινελιά» ως «συμμετοχική τέχνη».

Το έργο τέχνης 240 X 700 εκατοστά, χωρίς τίτλο, εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 500.000 δολάρια και ζωγραφίστηκε από τον JonOne, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη, το 2016 μπροστά σε κοινό, στη Σεούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Τα κουτιά με τα χρώματα και τα πινέλα από τη ζωντανή παράσταση μεταφέρθηκαν με το γκράφιτι, σε γκαλερί στο Lotte World Mall, εμπορικό συγκρότημα στην περιοχή Songpa της Σεούλ, είναι τοποθετημένα στο δάπεδο μπροστά από τον πίνακα και θεωρούνται μέρος του έργου τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το προσωπικό της γκαλερί την περασμένη Παρασκευή, οι κάμερες κλειστού κυκλώματος κατέγραψαν έναν νεαρό άνδρα και μια γυναίκα περίπου 20 ετών να παίρνουν μπογιά και να την απλώνουν στο έργο τέχνης.

Ο επιμελητής της έκθεσης, Κανγκ Γουκ, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζεται το έργο, διευκρίνισε ότι η γκαλερί αποφάσισε να μην καταθέσει μήνυση επειδή φάνηκε πως ήταν πραγματικά ένα σφάλμα.

«Νόμιζαν ότι επιτρέπεται να το κάνουν ως συμμετοχική τέχνη και έκαναν ένα λάθος» είπε. «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε συζητήσεις με τον καλλιτέχνη για το αν θα το αποκαταστήσουμε» ανέφερε.

Μετά το περιστατικό, τοποθετήθηκαν συρματόπλεγμα και πρόσθετες πινακίδες που αναγράφουν «Μην αγγίζετε».

Κάποιοι επισκέπτες της έκθεσης φωτογράφισαν το κατεστραμμένο έργο τέχνης. Πάντως ο Κανγκ Γουκ δήλωσε ότι μετά το επεισόδιο το ενδιαφέρον για την έκθεση αυξήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης