Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Το θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζει στο Φουαγιέ και τους εξωτερικούς χώρους του θεάτρου την έκθεση με τίτλο «Συμβιώσεις». Έξι γυναίκες αφηγούνται μέσα από το εικαστικό τους έργο ιστορίες της καθημερινότητας με κέντρο την έννοια της Συμβίωσης, της Συνύπαρξης, της Σύγκρουσης, της Συναίσθησης της ατομικότητας. Στα 6 βίντεο που παρουσιάζουν αποδίδουν σχεδόν επί τόπου, με αμοντάριστα πλάνα καθημερινές καταστάσεις όπως αυτές προκύπτουν φυσικά μέσα στους οικείους χώρους, ενώ στα έργα τους με ζωγραφική, κολάζ και γλυπτική οι ίδιες αυτές καταστάσεις εμφανίζονται σαν ποιητικά στιγμιότυπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Ελένη Γεωργακοπούλου, Νένα Καραγιάννη, Μαρία Καρδαρά – Γκογκόρνα, Εύη Μπορμπαντωνάκη, Δανάη Ορφανουδάκη, Άννα Σαρρή.

Η Ελένη Γεωργακοπούλου παρουσιάζει με βίντεο και ζωγραφική τον αδηφάγο χρόνο μέσα στην οικιακή κουζίνα. Τόπος παραγωγής και κατανάλωσης της καθημερινής τροφής, της προσφοράς και της αναμονής, της συμβίωσης και του μόχθου, εγκλωβίζει τον ένοικο σε μια ατέρμονη λούπα.

Η Νένα Καραγιάννη παρατηρεί και φωτογραφίζει την πόλη. Άνθρωποι που περιμένουν στην ουρά στυλιζαρισμένοι στην ίδια στάση και προσόψεις κτιρίων συντίθενται αυθαίρετα και γειτονεύουν φαντασιακά στους θορυβώδεις δρόμους. Ένα βίντεο και δύο φωτογραφικά κολλάζ συνομιλούν μέσα από κοινές δομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαρία Καρδαρά – Γκογκόρνα οργανώνει υπερμεγέθεις σελίδες από φωτογραφίες και φράσεις που εντοπίζει στον καθημερινό τύπο. Ένα ιδιότυπο ημερολόγιο πολλών χρόνων παρατηρήσεων μέσα στην οπτική καθημερινότητα σχηματίζεται, ενώ σε ένα παιγνιώδες βίντεο «συμβιώνει» μια συνταγή μαγειρικής με ντίβες του σινεμά.

Η Εύη Μπορμπαντωνάκη παρουσιάζει ένα βίντεο για την ξαφνική απώλεια και τις αντιθέσεις μέσα στην καθημερινότητα. Το απρόοπτο, το θέαμα που κάθε καταστροφή προσφέρει και οι ήχοι που μας περιβάλλουν εναλλακτικά, είναι το σενάριο πάνω στο οποίο βασίζεται η περιπέτεια ενός κρυστάλλινου ποτηριού κρασιού.

Η Δανάη Ορφανουδάκη αφιερώνει μια σειρά από ξυλόγλυπτα και ένα βίντεο στην Κουβανή καλλιτέχνιδα Ana Mendieta. H δουλειά της αναφέρεται στη συμβίωση σώματος-γης-γλυπτικής. Μαζεύοντας επί χρόνια ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα, σχηματίζει σώματα που περιβάλλονται από οργανικά στοιχεία ανάκατα με χρυσόσκονες και χρυσές κλωστές. Μέρη του σώματος καλυμμένα με ασήμι παραπέμπουν στα τάματα. Στο βίντεο, τα ίδια αυτά νοήματα ζωντανεύουν ή εξαφανίζουν το σώμα με υφές φωτός.

Η Άννα Σαρρή καταγράφει τις διαφυγές του βλέμματος στο χώρο. Ένα λαμπερό ύφασμα κινείται απαλά αποκαλύπτοντας το παρατηρητικό αν και αγωνιώδες βλέμμα προς τον έξω κόσμο. Μέσα από τη χρήση της κάμερας αλλά και με τεχνικές που συνθέτουν το αντικειμενικό με το υποκειμενικό αποκαλύπτεται ο αντικατοπτρισμός του ενός στο άλλο.

Επιμέλεια έκθεσης
Κατερίνα Ζαχαροπούλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Επί Κολωνώ
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός
τηλ: 210-5138067

Εγκαίνια: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 20:00

Διάρκεια έκθεσης: από 7 Οκτωβρίου έως 16 Νοεμβρίου 2013

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή, 19:00-23:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης