Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ποιητή Νίκου Γκάτσου, η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ενώνουν τις φωνές τους σε μία μοναδική συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η εκδήλωση έχει καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς είναι αφιερωμένη στους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα της συναυλίας – «ένας χαιρετισμός στο δάσκαλο κι ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους του», όπως σημειώνει η μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη- περιλαμβάνει κομμάτια από περίφημους Κύκλους τραγουδιών, των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Αλκίνοου Ιωαννίδη, χαρακτηριστικά του ποιητικού μεγαλείου του Γκάτσου.

Έργα ζώσας ποίησης γραμμένης για τη ζωή με τους αγώνες και τις προσδοκίες της, για την ομορφιά και για τον έρωτα που κατέχουν εδώ και δεκαετίες μόνιμη θέση στην καρδιά και στα χείλη όλων.

Ανάμεσα στους στίχους, που γράφτηκαν κυρίως πάνω στις μελωδίες, περιλαμβάνονται και κείνοι που αναδύθηκαν από έργα του παγκόσμιου δραματολογίου («Λεωφορείον ο πόθος» του Τ. Ουίλιαμς και «Ματωμένος γάμος» του Φ. Γ. Λόρκα), αλλά και της διεθνούς κινηματογραφίας («Αμέρικα-Αμέρικα» του Ελία Καζάν ή «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο -συμμετέχουν επίσης, η πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου, «ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι», Βασίλης Γισδάκης, καθώς κι ένα μουσικό σύνολο υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Ο σχεδιασμός των φωτισμών είναι του Κωνσταντίνου Αλεξίου και του ήχου του Δημήτρη Μπουρμπούλη.

Τις ενορχηστρώσεις έχουν κάνει ο Νίκος Πλατύραχος, η Ιρίνα Βαλεντίνοβα-Καρπούχινα και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 20 ευρώ και φτάνουν τα 60 ευρώ και η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα Τicket services.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του έργου του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης