Το Ίδρυμα Ευγενίδου ξεκινά την αξιοποίηση της τεχνολογίας των podcasts, ενισχύοντας έτσι την εμπειρία της αφηγηματικής εκπαίδευσης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), δημιουργεί podcasts για τη ζωή και το έργο μεγάλων επιστημόνων.

Με τίτλο «Επιστήμονες που Εύρηκαν για την ανθρωπότητα», οι δύο βιβλιοθήκες ενισχύουν την πολύχρονη συνεργασία τους και προχωρούν σε μια νέα δημιουργική κίνηση, με σκοπό την επιστημονική ενημέρωση για την ζωή και τα έργα μεγάλων επιστημόνων, που διαμόρφωσαν τις επιστήμες όπως τις γνωρίζουμε σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα από την αφηγηματική εμπειρία, γονείς και παιδιά θα μπορούν ανά πάσα στιγμή και δωρεάν να απολαύσουν αφηγήσεις για τις φυσικές επιστήμες και την τεχνολογία, αλλά και μοναδικές ιστορίες των ανθρώπων που άλλαξαν ή όρισαν τον δρόμο της επιστήμης. Με τον τρόπο αυτό μικροί και μεγάλοι, εκπαιδεύονται και ενημερώνονται καλλιεργώντας την φαντασία τους σε οποιοδήποτε σημείο και ώρα το επιθυμούν, από τον υπολογιστή ή από κινητή συσκευή, χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η δημιουργία της σειράς podcasts έγινε σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο» του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών».

Το πρώτο επεισόδιο των επιστημονικά τεκμηριωμένων podcasts έχει θέμα τη ζωή του Αρχιμήδη, μίας από τις μεγαλύτερες μεγαλοφυΐες της αρχαιότητας, που έμελλε να καθορίσει βασικές αρχές στα μαθηματικά και την μηχανική. Θα ακολουθήσουν βιογραφίες και άλλων μεγάλων επιστημόνων όπως ο Ερατοσθένης, ο Αρίσταρχος, ο Κοπέρνικος, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, η Υπατία, ο Γαλιλαίος, η Ελίζαμπεθ Μπλάκγουελ, κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορείτε να ακούσετε ή/και να κατεβάσετε το podcast από το κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο Spotify:
https://open.spotify.com/show/5Al7d2BOaCl7kMmMlN3Yxv

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης