Ο γνωστός Ρώσος παραγωγός των ταινιών «Ντίλντα», «Λεβιάθαν» και «Χωρίς αγάπη» Αλεξάντρ Ροντιάνσκι θα είναι και παραγωγός της διεθνούς παραγωγής «Το Κόκκινο ουράνιο τόξο», η οποία θα έχει ως θέμα Γερμανούς γκέι ακτιβιστές που είχαν προσκληθεί στην Σοβιετική Ένωση το 1978 από ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο τους είχε εκλάβει ως κομμουνιστές.

«Πρόκειται για μια παραγωγή στη γερμανική, την αγγλική και τη ρωσική γλώσσα. Δύο Γερμανοί και μια Αγγλίδα φθάνουν στη Μόσχα το 1978, δηλαδή στην ΕΣΣΔ, όταν η νομοθεσία της χώρας προέβλεπε ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη για μη παραδοσιακές σεξουαλικές προτιμήσεις», δηλώνει στο πρακτορείο TASS o Ραντιάνσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο Ραντιάνσκι στην σελίδα του στο Instagram, η παραγωγή βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία.

«Πρόκειται για ένα εκπληκτικό επεισόδιο της σοβιετικής περιόδου, που συνέβη το 1978 όταν ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ Ιβάν Καπιτόνοφ είχε επισκεφθεί την Γερμανία, όπου τυχαία εξέλαβε για κομμουνιστές κάποιους νεαρούς γκέι -ακτιβιστές, που μιλούσαν με τρόπο φλογερό σε μια συγκέντρωση, και τους προσκάλεσε να επισκεφθούν την Σοβιετική Ένωση».

Αυτήν τη στιγμή δουλεύουμε πάνω στο σενάριο της σειράς. Σύμφωνα με τον Ραντιάνσκι, σεναριογράφος θα είναι ένας γνωστός Βρετανός σεναριογράφος που είναι δημιουργός πολλών γνωστών σειρών, αλλά δεν αποκαλύπτει προς το παρόν το όνομα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν πολλές και διάφορες μικρές και μεγάλες αντιφάσεις της ζωής που θέτουν σε κίνηση έναν μηχανισμό δημιουργίας, από την μια πλευρά κωμικές καταστάσεις και από την άλλη θλιβερές και πικρές, καθώς αφορούν τις τύχες ανθρώπων», λέει ο Ραντιάνσκι αναφερόμενος στην νέα αυτή σειρά.

Ο Ρώσος παραγωγός διευκρινίζει ότι τα δικαιώματα για την παρουσίαση αυτής της ιστορίας τα έχουν δώσει οι άμεσοι πρωταγωνιστές της και η διερμηνέας που συνόδευε τους γκέι- ακτιβιστές κατά την επίσκεψη τους στην Σοβιετική Ένωση.

«Με συνεπαίρνει η δυνατότητα να μιλήσω για μια εντελώς σοβαρή ιστορία με τη γλώσσα που καταλαβαίνει το ευρύ κοινό. Πρόκειται για έναν δημοφιλή τρόπο έκφρασης με τον οποίο μπορείς να μιλάς εύκολα και με χιούμορ για λυπηρές και δυσάρεστες καταστάσεις που υπάρχουν στη ζωή», λέει ο Ραντιάνσκι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης