Σκοτεινό Σπίτι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011, 07:27
Σκοτεινό Σπίτι
ένα θεατρικό έργο του Νeil LaΒute
σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα


“Τα παιδιά δεν είναι για «γουστάρω», Ντρου.
Είναι το μόνο που έχει σημασία σ’ αυτόν τον γαμ@@@ κόσμο…”


Πόνος, απόρριψη, κάθαρση, συμφιλίωση. Το παρελθόν και το παρόν σε μια πάλη άνιση χωρίς τελικό νικητή. Μια ιστορία που πήρε το ερέθισμά της από την αληθινή ζωή που δεν είναι πάντα βαμμένη με ροζ χρώματα και ξεδιπλώνεται με τρόπο απρόσμενο. Δυνατά συναισθήματα που εναλλάσσονται πάνω στη σκηνή σ' ένα από τα πιο πρόσφατα έργα του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Νιλ Λαμπιούιτ, το έργο ''In a dark dark house'' (ελληνική απόδοση : Σκοτεινό σπίτι) που γράφτηκε το 2007.

Μετά την επιτυχία του στο Ιδρυμα ''Μιχάλης Κακογιάννης'' τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο αλλά και ως το πρώτο έργο που εγκαινίασε τη θεατρική ενότητα του περίφημου Sani Festival στη Χαλκιδική τον Αύγουστο με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό του φεστιβάλ, τα μέλη του θεατρικού οργανισμού ''Πρώτες Υλες'' παρουσιάζουν ξανά το έργο-κατάθεση ψυχής του δημιουργού του, στη σκηνή του ‘’Black Box’’ του Ιδρύματος ‘’Μιχάλης Κακογιάννης’’ από τις 12 Οκτωβρίου.

Το ''Σκοτεινό σπίτι'' παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Lortel Theatre στη Νέα Υόρκη και πραγματεύεται την ιστορία δύο αδελφών, οι οποίοι βιώνουν ο καθένας από τη δική του πλευρά μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης : Στον αυλόγυρο μιας ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής τα δύο αδέλφια έρχονται αντιμέτωπα με την αλήθεια. Ο Ντρου, ο μικρότερος, βρίσκεται εκεί με δικαστική εντολή υπό ιατρική παρακολούθηση και καλεί τον μεγαλύτερο αδελφό του, Τέρυ να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό ότι στην παιδική ηλικία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ένα φίλο της οικογένειας.
Η έκκληση του Ντρου γίνεται η αφορμή να έρθει στην επιφάνεια η εχθρότητα που υπάρχει ανάμεσα στους δύο άνδρες. Μέσα από τον πόνο και την παραδοχή της προδοσίας τα αδέλφια αρχίζουν να ψηλαφούν το ανεξίτηλο ίχνος της βίαιης κακοποίησης που υπέστησαν μέσα και έξω από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Οι απωθημένες μνήμες μιας σκοτεινής παιδικής ηλικίας στοιχειώνουν την ενήλικη ζωή των δύο αγοριών, κηλιδωμένης ανεξίτηλα από την καταστροφική επιρροή της διπλής επίθεσης ενός βάναυσου πατέρα που βιαιοπραγεί συστηματικά και ενός νεαρού, του οποίου η επαναληπτική καταστροφική δράση καταλήγει σε έναν αληθινό ψυχικό φόνο.

Οι σκελετοί αυτού του παρελθόντος ξαναζωντανεύουν όταν οι δύο άνδρες αναμετρώνται με τον πόνο και την προδοσία που σημάδεψε τη σχέση τους μια για πάντα...


Συντελεστές παράστασης

Μετάφραση : Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία : Χρήστος Λύγκας
Βοηθός σκηνοθέτη : Εύη Νάκου
Πρωταγωνιστούν : Θοδωρής Οικονομίδης, Xρήστος Λύγκας, Μαρία Προϊστάκη
Εικαστικά : Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Video art : Βάνα Κωσταγιόλα
Μουσική : Γιώργος Κουμεντάκης
Ηχητικό τοπίο : Γιώργος Πούλιος
Φωτογραφίες : Αλεξάνδρα Χατζηιορδάνη
Γραφικά : Γιώργος Κτενίδης

Έναρξη : 12 Οκτωβρίου 2011
Λήξη : 23 Οκτωβρίου 2011

Ημέρες και ώρες παραστάσεων : Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30
Διάρκεια : 1 ώρα και 40 λεπτά

Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας:
210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00

Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC.

Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00
Καθημερινές, 09:00 – 21:00
Αίθουσα: Black Box
Τιμές εισιτηρίων:

13€ Κανονικό, Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ ΑμΕΑ/Ατομα άνω των 65 : 9 Ευρώ.

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011, 07:38