Προφανώς και η πανδημία δεν θα σταματούσε το ετήσιο πάρτι του Mardi Gras στη Νέα Ορλεάνη. Πολλοί μετέτρεψαν τα σπίτια τους σε στάσιμα άρματα μιας και η καθιερωμένη παρέλαση αρμάτων είχε, εφέτος, απαγορευθεί. Το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας ήταν πάνω από 3.000 κατοικίες, σε διάφορα σημεία της πόλης, διακοσμημένα με στοιχεία της μεγάλης παράδοσης της αμερικανικής λαϊκής τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέραν της αυθόρμητης αντίδρασης κατοίκων της Νέας Ορλεάνης που δεν θα είχαν το αγαπημένο τους καρναβάλι, υπήρξαν και οργανωμένες πρωτοβουλίες: μία από αυτές, η «Hire a Mardi Gras Artist» ( https://hireamardigrasartist.com/the-houses/ ), συνέβαλε στην πρόσληψη άνεργων καλλιτεχνών για να δημιουργήσουν 11 σπίτια-άρματα και παρήγγειλε τη διακόσμηση άλλων δύο σπιτιών και 11 καταστημάτων (κάθε «μεταμόρφωση» κόστιζε περίπου 10.000 δολάρια).

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή έμπνευσης για πολλά από τα σπίτια-άρματα ήταν τοπικές παραδόσεις και κλασική εικονογραφία Mardi Gras. Ένα σπίτι στη διεύθυνση 3804 Banks Street διακοσμήθηκε αφιερωμένο στον Prince που πλέον δεν είναι στη ζωή. Το κατάστημα γραφικής ύλης Scriptura, στη διεύθυνση 5423 Magazine Street, διακοσμήθηκε αφιερωμένο στην Dolly Parton η οποία συνέβαλε στη χρηματοδότηση της έρευνας για εμβόλιο κατά του ιού· στη διακόσμηση φιγουράρει ένα σε ύφος Andy Warhol πορτρέτο της Parton και όταν το έμαθε η τραγουδίστρια της κάντρι έστειλε στο κατάστημα ένα «φορτηγό» από πράγματα που εμπορεύεται η ίδια για να τα μοιράζουν, όπως έγραψε η εφημερίδα Times-Picayune, στους επισκέπτες.

Ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο ήταν το «Little Shop of 2020 Horrors», στη διεύθυνση 430 Bounty Street, Algiers και στο οποίο φιγουράρουν σφήκες-δολοφόνοι, έλλειψη χαρτιού τουαλέτας και ο Audrey, το ανθρωποφάγο φυτό. «Έκανα μάθημα γλυπτικής σε έναν τοπικό κατασκευαστή αρμάτων παρέλασης» εξήγησε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο Cori Haines, στο WGNO (τοπική θυγατρική του ABC). «Το 2020 ήταν μια καταστροφή, οπότε ας ρίξουμε όλα τα στοιχεία απ’ αυτήν τη χρονιά μαζί, κι ας διασκεδάσουμε».

Ωστόσο, αυτό που ξεχώριζε ήταν η διακόσμηση Gustav Klimt στη διεύθυνση 1819 S. White Street: μια γιγαντιαία αναδημιουργία του αριστουργήματός του Αυστριακού ζωγράφου, του πίνακα «Το Φιλί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης