Στη Λιουμπλιάνα το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Κ3»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 14:11
Στη Λιουμπλιάνα το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Κ3»
Στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «K3 International Short Film Festival», το οποίο πραγματοποιήθηκε το 2007 στο Βίλαχ της Αυστρίας και το 2011 στο Ούντινε της Ιταλίας.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, πειραματικές ταινίες, ταινίες τέχνης και κωμωδίες.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να σπάσει τα όρια των κινηματογραφικών ειδών, αλλά και να διαπεράσει σύνορα, υπογράμμισε η παραγωγός του, Σάνια Τσακαρούν και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Ίγκορ Πράσελ, τόνισε ότι επιδίωξη είναι η προώθηση των ταινιών μικρού μήκους, οι οποίες δεν λαμβάνουν την απαραίτητη προσοχή.

Το K3 Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, που διοργανώνεται το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου, ξεκινά με την παρουσίαση του διεθνούς διαγωνιστικού προγράμματος που θα προσφέρει μία εσωτερική ματιά στις εξελίξεις στην παραγωγή ταινιών μικρού μήκους σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, θα προβληθούν οι ταινίες επτά Σλοβένων δημιουργών που θα διαγωνιστούν στο ειδικό πρόγραμμα για τις εγχώριες παραγωγές.

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τρεις ταινίες, οι οποίες αργότερα θα είναι υποψήφιες για το βραβείο K3 3x3 μαζί με τις ταινίες που βραβεύθηκαν στα Φεστιβάλ του Ούντινε και του Βίλαχ.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα έργα 50 δημιουργών, καθώς και αφιέρωμα στη γεννημένη στο Λουξεμβούργο παραγωγό, κινηματογραφίστρια και καλλιτέχνιδα, Bady Minck.

Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν έξι ταινίες της Minck, η οποία, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι μία από τις πολλά υποσχόμενες προσωπικότητες του πειραματικού κινηματογράφου.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 15:24