Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης και αποκατάστασης της Εθνικής Πινακοθήκης. Όπως πληροφορεί με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε, την παραμονή των Χριστουγέννων, την τακτική εβδομαδιαία αυτοψία στο εργοτάξιο, όπου οι εργασίες συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς. Την υπουργό στην αυτοψία συνόδευαν ο γ.γ. Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

«Εξετάζουμε την εξέλιξη του έργου, ακόμη και στις λεπτομέρειές του, με τις εβδομαδιαίες επισκέψεις μας, καθώς έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία. Αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες, αλλά και τις καθυστερήσεις που προέκυψαν στην προμήθεια των υλικών λόγω της πανδημίας. Το αυστηρό χρονοδιάγραμμα, που έχουμε θέσει, τηρείται, προκειμένου το κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης να παραδοθεί εγκαίρως και να προχωρήσει το στήσιμο της έκθεσης. Στα εγκαίνια τα οποία έχουν καθοριστεί από τον πρωθυπουργό για τις 25 Μαρτίου 2021, θα είναι όλα έτοιμα. Η ανακαινισμένη Πινακοθήκη θα τοποθετήσει την Αθήνα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, των οποίων οι πινακοθήκες αφηγούνται την ιστορία της σύγχρονης ζωγραφικής των χωρών τους», δήλωσε η κ. Μενδώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΥΠΠΟΑ ενημερώνει επίσης ότι σταδιακά ολοκληρώνονται όλοι οι επιμέρους χώροι: Με την τοποθέτηση των καθισμάτων ολοκληρώθηκε το αμφιθέατρο, στον χώρο του foyer ολοκληρώνεται η κατασκευή του βεστιαρίου και του πωλητηρίου, ολοκληρώθηκε ο χώρος του καφέ στον Γ’ όροφο, ενώ ολοκληρώνεται και το πωλητήριο αμέσως δίπλα του. Σε ό,τι αφορά τους εκθεσιακούς χώρους, έχουν ολοκληρωθεί τα δάπεδα, οι επενδύσεις και οι φωτισμοί, ενώ προχωρούν συστηματικά οι εργασίες στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων.

Τέλος, όπως σημειώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, σε εξέλιξη, βρίσκεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η οποία θα επιταχυνθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτήριο. Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας, ώστε στη συνέχεια να αρχίσει το στήσιμο των έργων.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης