Στις 7 Κορυφές: Ένα βιβλίο για τα παιδιά που θέλουν να νικήσουν τους φόβους τους

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 11:14
Στις 7 Κορυφές: Ένα βιβλίο για τα παιδιά που θέλουν να νικήσουν τους φόβους τους

Ένα κορίτσι φοβάται τα ύψη, αλλά ταυτόχρονα νιώθει μια ακατανίκητη έλξη γι' αυτά. Αποφασίζει λοιπόν να νικήσει τους φόβους της και να ανεβεί στις 7 ψηλότερες κορυφές του κόσμου. Έτσι, θα μάθει πως τους φόβους τούς νικάς με την ελπίδα, τη συνεργασία, την αφοσίωση, το θάρρος και την υπομονή, και σοφότερη θα γυρίσει πίσω στο σπιτάκι της.

Μια υπέροχη αλληγορική ιστορία για παιδιά 5-8 ετών που συνοδεύεται με μια περιήγηση στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου και την ανακάλυψη των εσωτερικών χαρισμάτων που χρειάζεται ο καθένας ώστε να κατακτήσει τον στόχο του. Η διπλή ανάγνωση συνδέει την κάθε κορυφή με έναν στόχο προσωπικής βελτίωσης.

Η ιστορία είναι βασισμένη στην κατάκτηση των 7 κορυφών του κόσμου από την Ελληνίδα ορειβάτισσα Χριστίνα Φλαμπούρη, την πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε το Έβερεστ και τη μοναδική μέχρι σήμερα που ολοκλήρωσε το «7 Summits Project». Η Χριστίνα μοιράζεται το πάθος της για τις «κορυφές» με μικρούς και μεγάλους και τους εμπνέει να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, όσο μεγάλα και αν είναι.

Αυτό το πάθος την έφερε κοντά με τη Μαρία Ρουσάκη, τη συγγραφέα που μέχρι σήμερα έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους. Κάθισαν μαζί και έγραψαν αυτό το βιβλίο, το οποίο εικονογράφησε η Κιάρα Φεντέλε και που ονειρεύονται να φτάσει στις πιο ψηλές κορυφές του κόσμου. Εκεί που όλα τα όνειρα μοιάζουν προσβάσιμα και εφικτά. Γιατί το παιδικό βιβλίο «Στις 7 κορυφές» μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε και τα εφτά στοιχεία που μπορούν να μας ενδυναμώσουν για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

7 – Οι εφτά κορυφές μας βοηθούν ΝΑ:

Κ – Κυνηγήσουμε τους στόχους μας!

Ο – Ονειρευόμαστε αυτό που πραγματικά θέλουμε!

Ρ – Ρισκάρουμε με προσοχή!

Υ – Υψώνουμε την πίστη μας στον εαυτό μας!

Φ – Φτιάχνουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να πετύχουμε!

Ε – Εκπαιδευόμαστε για να φτάσουμε στους στόχους μας!

Σ – Στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας, αλλά και σε άλλους όταν χρειαστεί!

Ανακαλύψτε κι εσείς τις δικές σας κορυφές! Γιατί μέσα σε όλους κρύβεται ένα μεγάλο «Μπορώ!».

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένας χάρτης με πληροφοριακά στοιχεία για τις 7 κορυφές.

Εκδόσεις Πατάκη

Δείτε τη συνέντευξη της Χριστίνας Φλαμπούρη στο zougla.gr:

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 11:30