Στο Αίγιο ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2015, 16:38
Στο Αίγιο ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αίγιο αναμένεται να βρεθεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος του κινηματογράφου Αλεξάντερ Πέιν, όπου θα τιμηθεί από τη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Αλέξανδρος Παπαδόπουλος όπως είναι το πραγματικό του όνομα, θα βρεθεί στο Αίγιο την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 και μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΚΑ) θα προβληθεί στον δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλωνα», η τελευταία του ταινία «Νεμπράσκα».

Μετά το βραβείο ερμηνείας του Μπρους Ντερν στο Φεστιβάλ των Κανών τον Μάιο του 2013, η ταινία έφτασε να προταθεί για 6 Όσκαρ, ανάμεσα τους για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και α' ανδρικού ρόλου για τον Μπρους Ντερν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο Πέιν που είναι Ελληνοαμερικανός, ομογενής τρίτης γενιάς θα έρθει στην Ελλάδα περισσότερο για προσωπικούς λόγους και θα συνδυάσει και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ενώ θα συνοδεύεται από την μητέρα του Πέγκυ, η οικογένεια της οποίας είναι από την περιοχή της Αιγιαλείας.

Πριν από την προβολή της «Νεμπράσκα», προγραμματίζεται και συνέντευξη Τύπου του Αλεξάντερ Πέιν στις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο διάσημος καλλιτέχνης έχει προταθεί τρεις φορές για Όσκαρ σκηνοθεσίας, με τελευταία το 2014 για την ταινία «Νεμπράσκα».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2015, 16:41