Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2012» το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης παρουσιάζει τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 και την Δευτέρα 9 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης» και ώρα 21:30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τιμές εισιτηρίων:

17€ ΚΑΝΟΝΙΚO

15€ ΠΑΙΔΙΚΟ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

12€ ΑΝΕΡΓΟΙ

Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, μουσική Μάνου Χατζιδάκι, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη και κοστούμια Βάλιας Μαργαρίτη και Μανόλη Παντελιδάκη.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και μαζί του ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

 

Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη παρουσιάσθηκαν το 414 π.Χ. στα Διονύσια, χαρίζοντας στον δημιουργό της το δεύτερο βραβείο. Ο Αριστοφάνης έγραψε τους «Όρνιθες» απογοητευμένος από την τροπή του Πελοποννησιακού Πολέμου. Με το μεγάλο αυτό έργο, ο Αριστοφάνης βρίσκει την ευκαιρία να διακωμωδήσει τους συκοφάντες και τους κόλακες του δήμου, καθώς και τις θεωρίες για νέα πολιτεύματα. Το έργο πραγματεύεται τη φυγή δυο ανθρώπων από την τυραννία του κόσμου στο βασίλειο του παραμυθιού και συνενώνει την φαντασία με την ποίηση.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Κώστας Μπερικόπουλος
Γιώργος Χρυσοστόμου
Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Σωκράτης Πατσίκας
Αγορίτσα Οικονόμου
Σταύρος Σιόλας
Μάρα Βλαχάκη
Προκόπης Αγαθοκλέους.

ΧΟΡΕΥΟΥΝ

Ivan Svitailo
Σοφία Μιχαήλ
Alain Rivero

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ

Σταύρος Σιόλας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης