Η συγκινητική ταινία «Μέλι» του 46χρονου Τούρκου κινηματογραφιστή Σεμίχ Καπλάνογλου αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Στο «Μέλι» απονεμήθηκε η Χρυσή Άρκτος, το βραβείο καλύτερης ταινίας. Πρόκειται για την ιστορία ενός αγοριού που ψάχνει στο δάσος, για να βρει τον πατέρα του, ο οποίος ζει από τη μελισσοκομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το trailer της ταινίας

Νικητής και ο Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος βέβαια δεν μπόρεσε να παραλάβει το βραβείο του, αφού παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Ελβετία. Ο 76χρονος σκηνοθέτης τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία του «Ο Συγγραφέας-Φάντασμα».

 
 Οι νικητές του βραβείου για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο

Το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου της Μπερλινάλε απενεμήθη από κοινού στους Ρώσους ηθοποιούς Γκριγκόρι Ντομπρίτζιν, 23 ετών, και Σεργκέι Πουσκέπαλις, 43 ετών, για τις ερμηνείες τους στην ταινία «Πώς τέλειωσα αυτό το καλοκαίρι» του Αλεξέι Ποπογκρέμπσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η 37χρονη Γιαπωνέζα Σινόμπου Τερατζίμα παρέλαβε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για το ρόλο της στο αντιπολεμικό δράμα του Ιάπωνα σκηνοθέτη Κότζι Γουακαμάτσου «Κάμπια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης