«Τα δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016, 02:08
«Τα δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ»
Η βουβή κωμωδία της ομάδας Art Vouveau ,«Τα Δεκανίκια ή πως ξέμαθα να περπατώ» παίρνει παράταση λόγω της ανταπόκρισης του κοινού για τρεις  ακόμα μοναδικές παραστάσεις: 9, 10 και17 Ιανουαρίου.Ύστερα από τις sold out παραστάσεις την άνοιξη στο Baumstrasse του Βοτανικού και κερδίζοντας από στόμα σε στόμα όλο και περισσότερο κοινό, η ομάδα Art Vouveau παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά, την θεατρική παράσταση «Τα δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ», βασισμένη στο ομώνυμο ινδικό λαϊκό παραμύθι.Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μια μακρινή πολιτεία η ζωή κυλά ήρεμη μέχρι την ημέρα που ανακοινώνεται μια εξωφρενική βασιλική διαταγή: «Όλοι υποχρεωτικά θα περπατούν με δεκανίκια!» Και έτσι γίνεται. Ο καιρός περνάει και πλέον στην πολιτεία αυτή κάθε βήμα συνοδεύεται από τον μεταλλικό ήχο που κάνει το δεκανίκι, καθώς στηρίζει τα αδύναμα πόδια των υπάκουων ανθρώπων. Μια μέρα, όμως, ο βασιλιάς πεθαίνει και μια απρόσμενη επίσκεψη δίνει στους πολίτες μία και μοναδική ευκαιρία να θυμηθούν όσα με τη βία έχουν ξεχάσει.

Η Ομάδα Art Vouveau εργάζεται με άξονα τις τεχνικές αφήγησης του αμερικάνικου βωβού κινηματογράφου καθώς και της slapstick κωμωδίας. Έξι ηθοποιοί κι ένας μουσικός αφηγούνται επί σκηνής το παραμύθι χωρίς τη χρήση λόγου.Συντελεστές:

Διασκευή: Ομάδα Art Vouveau
Σκηνοθεσία: Δανάη Τίκου
Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Βαρδαβά
Επιμέλεια κίνησης: Camilo Bentancor
Μουσική σύνθεση - Πιάνο: Γιάννης Σελέκος
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης
Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς
Video: Παναγιώτης Ίσαρης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάσος Δημητρόπουλος, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Χρήστος Παληογιάννης, Φοίβος Συμεωνίδης, Μαρία Ψαρολόγου

Παράταση για 3 μόνο παραστάσεις:
9, 10 και 17 Ιανουαρίου στις 21.30 | Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Tιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 12 ευρώ, Φοιτητικό: 8 ευρώ, Ανέργων και ατέλειες: 5 ευρώΘέατρο
«Olvio»
Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7 | Βοτανικός, 118 55

Δείτε το τρέιλερ:


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016, 02:09