Κάθε επίδειξη μόδας συλλογής Haute Couture του οίκου Chanel κλείνει με ένα supermodel (ή δύο) με νυφικό.

Στο παρελθόν, τη δεκαετία του 1990 αυτήν την πολυπόθητη θέση είχαν κρατημένη η Κλόντια Σίφερ, η Λίντα Εβαντζελίστα και η Ντέβον Αόκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Λίντα Εβαντζελίστα

Πρόσφατα, όμως, ο Καρλ Λάγκερφελντ στράφηκε σε μοντέρνες μούσες όπως η Κένταλ Τζένερ και η Λίλι Ρόουζ Ντεπ για να κλείσουν τις επιδείξεις του.

Το περασμένο καλοκαίρι, στην επίδειξη της συλλογής φθινόπωρο 2018 την τιμητική της είχε η 18χρονη Αντούτ Ακέτς, μοντέλο από την Αυστραλία με καταγωγή από το Σουδάν. Είναι ένα από τα ολιγάριθμα μαύρα μοντέλα, στα οποία δόθηκε ο ρόλος της νύφης στην ιστορία του γαλλικού οίκου μόδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως πολλές νύφες πριν, η Ακέτς έκλεισε την επίδειξη μαζί με τον Καρλ Λάγκερφελντ και το 11χρονο μοντέλο Χάντσον Κρένινγκ, ο οποίος είχε φέρει μαζί του τον νεότερο αδερφό του, Τζέιμσον.

Το περιοδικό W έκανε μία αναδρομή στα μοντέλα που έχουν φορέσει στο παρελθόν, πολλά χρόνια προτού γεννηθούν οι Χάντσον και Τζέιμσον Κρένινγκ, νυφικό Chanel.

Το φθινόπωρο του 1991 το νυφικό Chanel με στοιχεία από την παράδοση της καθολικής εκκλησίας φόρεσε η Κλόντια Σίφερ. Ξανά το μοντέλο από τη Γερμανία ως νύφη εμφανίστηκε στα σόου Chanel Couture του Γερμανού μόδιστρου τις επόμενες χρονιές, 1992, 1993 και 1994.

Το 1999 η Ντέβον Αόκι έφερε μία πανκ στροφή στο Chanel Couture σόου φορώντας μία ογκώδη κάπα και παγίωσε τη θέση της ως μούσα του γαλλικού οίκου μόδας.

Η Λίντα Εβαντζελίστα φόρεσε το νυφικό στην πασαρέλα του οίκου το φθινόπωρο του 2003. Το 2004 εμφανίστηκε ως νύφη το μοντέλο από τη Βρετανία με καταγωγή από το Νότιο Σουδάν Άλεκ Ουέκ.

Το 2005 το εντυπωσιακό νυφικό φόρεσε το μοντέλο από τη Βραζιλία Σολάνζ Γουιλβέρτ και το 2007 η Ιρίνα Λαζαρεάνου από τη Ρουμανία εμφανίστηκε με νυφικό και μπότες.

Το supermodel από τη Μόσχα, Σάσα Πιβοβάροβα περπάτησε στην πασαρέλα με νυφικό στο σόου Chanel Couture το φθινόπωρο του 2008.

Ο Μπαπτίστε Τζιαμπικόνι ως γαμπρός συνοδευόμενος από τη Λάρα Στόουν ως νύφη έκανε ντεμπούτο στο σόου του γαλλικού οίκου μόδας το 2009.

Το μοντέλο από την Αμερική, Λίντσεϊ Γουίξον ήταν η νύφη του Καρλ Λάγκερφελντ το 2012.

Το 2015 ήταν η χρονιά της Κένταλ Τζένερ, η οποία εμφανίστηκε με λευκό σμόκιν κοστούμι και το 2017 με ροζ νυφικό βάδισε στο σόου Chanel η Λίλι Ρόουζ Ντεπ.

Στο εφετινό σόου στο Παρίσι για τη συλλογή Άνοιξη 2019 εντυπωσίασε ως νύφη η Βιτόρια Τσερέτι φορώντας ένα αστραφτερό ολόσωμο μαγιό από πούλιες και σκουφί κολύμβησης με πέπλο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης