Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Τα Ραδίκια Ανάποδα, ή Dead Man Show, ή Στο Τέλος Ξυρίζουν τον Νεκρό, ή Άλλος με τη βάρκα μας (για την Αχερουσία), επιστρέφουν για τρίτη (και φαρμακερή) χρονιά σε νέο τόπο χλοερό, τόπο αποψύξεως: στο Θέατρο Eliart, το οποίο οσονούπω θα μετονομαστεί σε Θέατρο Κυπαρίσσιart, λόγω πένθους και ανείπωτης χαράς και ευτυχίας. Από 18 Οκτωβρίου και κάθε (Μαύρη) Παρασκευή και (Ψυχό) Σάββατο στις 9 και 13 πρώτα λεπτά και 13 δευτερόλεπτα.. Μόνο για 13 χιλιάδες και 13,3 παραστάσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για το έργο: αυτά…

Λιγότερα λόγια για το έργο: “Τα Ραδίκια Ανάποδα” είναι ένας κωμικός μονόλογος με δεκατρείς ρόλους. Δεκατρείς κωμικοί επικήδειοι που και νεκρούς ανασταίνουν! Τους ρόλους έχει γράψει, τους κλαίει, τους οδύρεται μα και τους υποδύεται ο αξιομακάριστος Γιώργος Γαλίτης. Σκηνοθετεί με σπαραγμό ψυχής ο αείμνηστος Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Την παράσταση έχουν τιμήσει με την απουσία τους: σύσσωμη η Ελληνική Κυβέρνηση, ξένοι ηγέτες, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πλήθος κόσμου, ο Γιωρίκας κι ο Κωστίκας, δύο ξανθιές, ο Μπόμπος, ο Τοτός -μαζί με τη δασκάλα του-, ένας Έλληνας, ένας Γερμανός ένας Γάλλος και ένας κανίβαλος, ο λαγός, η χελώνα και το λιοντάρι, ένας ελέφαντας κι ένα μυρμήγκι, ένας μεθυσμένος κι ένας μπάρμαν, ο Μπάτμαν, ο Σπάιντερμαν, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο Καραγκιόζης φούρναρης, ο Χατζηαβάτης, ο Βελιγκέκας, ο Μιρικόγκος, ο Μεγαλέξανδρος και το καταραμένο φίδι, κι αυτός με τη μεγάλη μύτη «Ουίκ τριαλαριλαρό, θα το πω στη μαμά μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τα ερωτήματα παραμένουν:

Τι κοινό έχει ένας ράπερ και ένας στρατηγός; Ένας Κρητικός και ένας μάγειρας; Ένας πολιτικός και μια χήρα εφοπλιστή; Ένας ηγούμενος και ένας κλέφτης;

Και η απάντηση επίσης: Μα φυσικά, όλοι τους έχουν δει “Τα Ραδίκια Ανάποδα”.

Vanitas vanitatum et omnia vanitas ή αλλιώς Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης, ή ο Χάρος βγήκε παγανιά, ή τούτη η γη που την πατούμε όλοι μέσα θε να μπούμε, ή ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή, ή το success story συνεχίζεται: Τα Ραδίκια Ανάποδα επέστεψαν πιο ανάποδα από ποτέ και ανανεωμένα με πράσινη (κυπαρισσί) ανάπτυξη, μοβ κορδέλες, στεφάνια, κόλλυβα- σουβλάκι- τοστ, φυτιλάκια, καφέδες παρηγοριάς (εσπρέσο, καπουτσίνο, φρέντο, ντεκαφεϊνέ) και φέρετρα από μαόνι, τύπου βαθύ ταμπλαδωτό με διπλό χρωματισμό κερασιά και μαύρη λάκα ή με διπλά ανοιγόμενα καπάκια, σατέν επένδυση, μαξιλαράκι, και εξωτερικά χειροποίητα χερούλια.

Δείτε «Τα Ραδίκια Ανάποδα» και ελπίζουμε να πεθάνετε απ’ τα γέλια! Ζωή σε λόγου σας…

ΟΙ ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο, ερμηνεία, σκηνογραφία: Γιώργος Γαλίτης
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Μουσική επιμέλεια: Τόλης Κετσελίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευαγγελία Σχοινά

Από Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:13

Θέατρο «Ελιαρτ», Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός – Μετρό: Κεραμεικός

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3477677 (18:00 με 21:00)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης