Το GITV διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά την έκθεση φωτογραφίας και video art με τίτλο: «Πολιτική Ανυπακοή: Ταυτότητα φύλου».

Την έκθεση θα φιλοξενήσει ο νέος πολυχώρος πολιτισμού «Vault Theatre plus» στον Βοτανικό, από τις 24 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου 2012. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012. Η έκθεση, την οποία επιμελείται η Ηρώ Ταγκάλου, υποστηρίζει το Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας (9 Ιουνίου 2012).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για το θέμα της έκθεσης «Gender identity – Ταυτότητα φύλου»

Τι είναι φύλο; Είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε ή κάτι που γινόμαστε; Μπορούμε να ξεφύγουμε από το βιολογικό μας φύλο; Μπορούμε να ξεφύγουμε από το κοινωνικό μας φύλο; Ποιος ορίζει τη συμπεριφορά μας; Εμείς ή οι άλλοι; Τι συμβαίνει με όσους δεν χωράνε στις κατηγορίες που η κοινωνία ορίζει; Τι συμβαίνει με τους επαναστάτες; Τελικά μήπως δεν χρειαζόμαστε την έννοια του φύλου; Ή μήπως τη χρειαζόμαστε;

Φωτογραφίες και video-art ανδρών, γυναικών, ανδρόγυνων, από τον χώρο του θεάτρου, της μόδας, της καθημερινότητας, με τη ματιά των: Μάρας Δεσύπρη, Παύλου Ευθυμίου, Νίκου Καρανικόλα, Χάρη Σαββόπουλου, Μενέλα Σιαφάκα, Ειρήνης Στείρου, Δέσποινας Χαραλάμπους, Θάνου Χούτου, Rodrigo Cienfuegos, Filip Adrian Dziegielewski, Asaf Einy.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαΐου – 13 Ιουνίου 2012.
Vault Theatre Plus, Mελενίκου 26, Βοτανικός.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Κυριακή 16.00 – 24.00
Είσοδος ελεύθερη.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης