«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» στο θέατρο «Badminton»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016, 19:41
«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» στο θέατρο «Badminton»
Το στοίχημα της παράστασης είναι η αναμέτρησή της με δυο μύθους. Τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία.Πρόκειται για μια θεατρική παραγωγή , με την οποία ο Θέμης Μουμουλίδης ολοκληρώνει τον κύκλο τριών παραστάσεων-πορτρέτων, που ξεκίνησε το 2012 με το Μαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη, και το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη Ποιος στη Ζωή μου.

Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, «το ταξίδι για το ταξίδι», ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του -Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου- αποκαλύπτοντας τις συναρπαστικές πλευρές της προσωπικότητας, του έργου και των «ταξιδιών» του Νίκου Καββαδία.

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή «που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις».

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Μιχάλη Μαρίνου, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη, και σαράντα ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής. Ανασύρει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή. Η πραγματικότητα βυθίζεται στον κόσμο του φανταστικού καθώς επιχειρεί να φωτίσει τις διασυνδέσεις αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες του Καββαδία με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του.
O σκηνικός χώρος, με την υπογραφή του Γιώργου Πάτσα, δημιουργείται και εναλλάσσεται μέσα από οκτώ παράλληλες προβολές υπηρετώντας την κινηματογραφική δομή της παράστασης.

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και τον Γιάννη Μαθέ που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια, του Θάνου Μικρούτσικου.

Η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, πολυσυλλεκτική στα μέσα της, ανήσυχη στην αναζήτησή της, επιχειρεί να μετουσιώσει τη σκηνική δράση σε εμπειρία για τον θεατή κάθε ηλικίας, παρουσιάζοντας μια ποιητική εκδοχή της ζωής αλλά και μια ζωντανή εκδοχή της ποίησης.Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
σενάριο: Θέμης Μουμουλίδης
Με τη συνεργασία των:
Παναγιώτα Πανταζή, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Βίκη Παναγιωτοπούλου
Σκηνικό- κοστούμια : Γιώργος Πάτσας
Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου
Μουσική επιμέλεια: Θύμιος Παπαδόπουλος
Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος
Video:Νίκος Τσιμούρης
Βοηθός σκηνοθέτης: Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Κωνσταντίνος Τζάθας
Διεύθυνση παραγωγής: Ματρώνη Φαγά
Artwork: Γεωργία Αλεβιζάκη
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγούρου, Μαρία Τσολάκη
Παραγωγή : 5η Εποχή Τέχνης – Silver MoonΠαίζουν:

Θάνος μικρούτσικος – Στέλιος Μάινας – Σταύρος Ζαλμάς – Ελισάβετ Μουτάφη – Νίκος αρβανίτης – Μαριάννα Πολυχρονίδη – Μιχάλης Μαρίνος – Ιωάννης Παπαζήσης – Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου – Κώστας Φαλελάκης – Κωνσταντίνος φάμης – Ελένη ζαραφίδου – Ιούλιος Τζιάτας – Παναγιώτης Γουρζουλίδης – Κωνσταντίνα Νταντάμη – Μπίλιω Μαρνέλη – Νατάσσα Σαραντοπούλου – Βαγγέλης Σαλεύρης – Χρήστος Τζιώτας – Γιώργος Μιχελάκης – Λουκιανή Παπαδάκη

Τραγουδούν:
Ρίτα Αντωνοπούλου – Κώστας Θωμαΐδης – Γιάννης ΜαθέςΓια 20 παραστάσεις


Παραστάσεις: 21 Ιανουαρίου 2016 έως 21 Φεβρουαρίου 2016

Θεσσαλονίκη 4-14 Μαρτίου 2016Τιμές εισιτηρίων:

VIP 30 ευρώ
Α Ζώνη 25 ευρώ
Β Ζωνη 20 ευρώ
Γ Ζώνη 15 ευρώ
Δ Ζώνη 10 Ευρώ
Ισχύουν ομαδικά εισιτήρια
Προπώληση Εισιτηρίων:

Tηλέφωνο Ταμείου Θεάτρου Badminton: 210 88 40 600,


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016, 19:42