ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το Θέατρο της Ημέρας, κοίτη δραστηριοτήτων παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού με Διευθυντή Σπουδών τον κύριο Λάκη Κουρετζή, διοργανώνει στις 10 & 11/3/2012 ταυτόχρονα δύο ταχύρρυθμα σεμινάρια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο με θέμα:
«Από τον λόγο στην κίνηση» (Ποιητικός, αφηγηματικός, θεατρικός λόγος)
με την Κατερίνα Πολυχρονοπούλου (Σκηνοθέτη – ηθοποιό) θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 & την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 10:00 – 15:00, στο Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, (Μετρό Πανόρμου).

Σε αυτό, γίνεται μια πρώτη προσέγγιση που θα μας αποκαλύψει τη δύναμη και τη δυναμική του λόγου. Μέσα από σειρά ασκήσεων και αυτοσχεδιασμών για σωστή αναπνοή, άρθρωση, εκφορά και θεατρικότητα του λόγου, θα δούμε πώς οδηγούμαστε στην κίνηση αλλά και στον καλύτερο τρόπο ομιλίας, έκφρασης, επικοινωνίας. Μέσα από λεκτικούς αυτοσχεδιασμούς, θα δούμε πώς διαμορφώνεται το παιχνίδι των ρόλων και θα διαπιστώσουμε πόσο σημαντική είναι η ορθή χρήση του ακόμα και στην καθημερινότητά μας.

Το δεύτερο με θέμα:
«Από το Θεατρικό Παιχνίδι στην οργανωμένη παράσταση». Τα σημεία της όψης στο θέατρο και το Θεατρικό Παιχνίδι με την Ανδρομάχη Μοντζολή (Σκηνοθέτη , Σκηνογράφο – Ενδυματολόγο, Θεατρολόγο, Καλλιτεχνικό Δ/ντής του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ) θα διεξαχθεί το Σάββατο 10/3 και ώρα 16:00 – 21:00 & την Κυριακή 11/3 10:00 – 15:00, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο χώρο του ΜΙΚΡΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ, Ηρακλή 90, Ηράκλειο Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Σεμινάριο αυτό θα διερευνήσουμε τα σημεία της όψης στο θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι, δηλαδή τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς. Τη σημασία τους, την αποστολή και το ρόλο τους στην παράσταση, τη μεταξύ τους σχέση , την εξέλιξή τους στην ιστορία του θεάτρου και παράλληλα τις επιρροές και επιδράσεις που δέχτηκαν από τα μεγάλα σκηνοθετικά ρεύματα που τα διαμόρφωσαν από Ιστορική, ιδεολογική, αισθητική και τεχνική άποψη. Πρακτικά παραδείγματα –βιωματική προσέγγιση.

Και τα δύο σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές παιδαγωγικής, θεατρολόγους, ηθοποιούς, καθώς και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο και επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες, με βασικό εργαλείο το θέατρο.

Χορηγείται βεβαίωση σπουδών

Πληροφορίες-εγγραφές:
ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου), 115 24, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777, Fax: 210 6923470
E-mail: info@theatro-imeras.gr, Site: www.theatro-imeras.gr

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης