O Κιμ Τζόουνς  χαρτογράφησε την πρώτη του χρονιά ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Men’s Dior με πάνω από 100 ασπρόμαυρες φωτογραφίες φίλων και συναδέλφων του με τον φωτογραφικό φακό του, Νικολάι φον Μπίσμαρκ.

«Ήθελα να δημιουργήσω ένα ντοκουμέντο, με ένα διαχρονικό τρόπο» ανέφερε ο Τζόουνς στο Vogue για το βιβλίο «The Dior Sessions» που κυκλοφόρησε από τον Rizzoli.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ήρθε η επιλογή του φωτογράφου, ήταν απλό: «Λατρεύω το έργο του Νικολάι και ταιριάζει σε αυτό που ήθελα να κάνω – έτσι είπα να κάνουμε ένα βιβλίο μαζί».

Ο Νικολάι φον Μπίσμαρκ φωτογράφιζε επί εννέα μήνες ταξιδεύοντας σε τρεις ηπείρους. Φωτογράφισε διάσημες προσωπικότητες που επηρεάζουν με το στυλ τους, τη σύντροφό του και στενή φίλη του Τζόουνς, μοντέλο Κέιτ Μος και την κόρη της Λίλα Γκρέις Μος, τους A$AP Rocky, Ρόμπερτ Πάτινσον, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ντέμι Μουρ, Τακάσι Μουρακάμι, Τζουντ Λο, Μαρκ Τζέικομπς. Όλοι φωτογραφήθηκαν με ρούχα Dior του Kim Jones.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Lee ‘Scratch’ Perry ήταν ένας από τους αγαπημένους μου. Ήταν εξωγήινος» δήλωσε ο Φον Μπίσμαρκ για τον μουσικό παραγωγό, εφευρέτη και τραγουδιστή, πρωτοπόρο στην εξέλιξη της dub μουσικής.

«Οι πιο εκφοβιστικοί ήταν σίγουρα οι φωτογράφοι. Ο David Bailey με τέσταρε με εκατοντάδες ερωτήσεις … “Τι είναι αυτή η κάμερα; Τι φακός είναι αυτός;”» σημείωσε.

Ένα ποσοστό των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου – του πρώτου που είναι αφιερωμένο στην ανδρική σειρά ενδυμάτων του Dior – θα διατεθεί για τις ανάγκες της βρετανικής οργάνωσης, Teenage Cancer Trust, η οποία παράσχει στήριξη σε έφηβους με καρκίνο.

Το βιβλίο «The Dior Sessions» είναι αφιερωμένο στα πρώτα βήματα του σχεδιαστή ως υπεύθυνου για τις ανδρικές συλλογές του οίκου μέσα από τα μάτια του φωτογράφου Νικολάι φον Μπίσμαρκ, ο προ-προπάππους του οποίου ήταν ο Ότο φον Μπίσμαρκ, καγκελάριος της Γερμανίας.

Στο βιβλίο υπάρχουν φωτογραφίες που δεν έχουν δημοσιευθεί ξανά και είναι από τα παρασκήνια, λίγες ώρες πριν από την πρώτη επίδειξη μόδας του Κιμ Τζόουνς.

«Ο ενθουσιασμός του Κιμ με την ιστορία και τα αρχεία του Christian Dior με γοητεύει» ανέφερε ο Νικολάι φον Μπίσμαρκ τονίζοντας ότι είναι τιμή του να φωτογραφίζει τόσο εξαιρετικές δημιουργίες.
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης