Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Μετά τη νίκη στους 74ους Ετήσιους Αγώνες Πείνας, η Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) επιστρέφει μαζί με τον επίσης νικητή και φίλο της Peeta Mellark (Josh Hutcherson) στο σπίτι της στην περιοχή 12. Δεν περνάει όμως πολύς καιρός από την επιστροφή τους στο σπίτι και είναι υποχρεωμένοι να πάρουν μέρος σε ένα «Victory Tour» περνώντας από όλες τις επαρχίες, αφήνοντας πίσω τους για ακόμη μία φορά τους στενούς τους φίλους και τις οικογένειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ημέρα όμως του «Victory Tour», ο Πρόεδρος Snow (Donald Sutherland), ο οποίος είναι εξοργισμένος από το γεγονός ότι τόσο η Katniss, όσο και ο Peeta έσπασαν τους κανόνες των αγώνων επιτρέποντας τους να είναι και οι δύο νικητές, απειλεί τον καλύτερο φίλο της Katniss, Gale Hawthorne.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η Katniss διαισθάνεται πως οι επαρχίες είναι έτοιμες να εξεγερθούν, παρά το γεγονός πως το Καπιτώλιο εξακολουθεί να έχει σταθερά τον έλεγχο, ενώ ο Snow προετοιμάζει τους 75ους Ετήσιους Αγώνες Πείνας.

Σε αυτούς τους Αγώνες Πείνας όμως όλα θα είναι διαφορετικά. Οι συμμετέχοντες δεν θα είναι απλά «προσφορές» των επαρχιών, αλλά θα βγούν από την δεξαμενή νικητών των προηγούμενων αγώνων, μετατρέποντας όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς σε παιχνιδάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ο Peeta και η Katniss καταλήγουν και πάλι στην αρένα, αυτή τη φορά όμως έχουν να αγωνιστούν ενάντια σε έμπειρους και αδίστακτους φονιάδες, την στιγμή που ο Πρόεδρος Snow είναι αποφασισμένος να εξαλείψει και να καταστρέψει τις όποιες ελπίδες και σπίθες εξέγερσης έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στις επαρχίες. Τώρα η Katniss και o Peeta πρέπει να κάνουν ό, τι χρειάζεται για να νικήσουν τους αντιπάλους τους και να βγουν ξανά στην κορυφή, προκειμένου να κρατήσουν την ελπίδα εξέγερσης στην Panem ζωντανή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης