Ψηφιακή έκθεση βασισμένη σε εκατοντάδες φωτογραφίες του Βρετανού φωτογράφου Τζίμι Νέλσον (Jimmy Nelson) φιλοξενεί το Atelier des Lumières, το πρώτο κέντρο ψηφιακής τέχνης στο Παρίσι, στο πλαίσιο της σειράς εκθέσεων «Save the Planet».

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το «The Last Sentinels (Οι τελευταίοι σκοποί)» έχει στηθεί ως ένα ταξίδι 40 λεπτών στον πυρήνα της κουλτούρας μειονοτήτων αυτόχθονων λαών. Για τη γέννηση της ταινίας – παραγωγή του στούντιο Spectre Lab – ο Τζίμι Νέλσον δήλωσε: «Σ’ όλη μου τη ζωή, θέλησα να τιμήσω, με ποιητικό και καλλιτεχνικό τρόπο, τις τελευταίες κοινότητες στον κόσμο που ζουν σε αρμονία με τον εαυτό τους, την κουλτούρα τους και το φυσικό περιβάλλον τους. Εμείς, από την πλευρά μας, ίσως πιστεύουμε ότι ο πλανήτης μάς χρειάζεται… ενώ, αντιθέτως, οι κοινότητες των αυτόχθονων πιστεύουν ότι εμείς είμαστε εκείνοι που χρειαζόμαστε τον πλανήτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω ότι είναι ώρα, ειδικά με τις ειδήσεις των τελευταίων λίγων μηνών, αυτό το μήνυμα προστασίας του πλανήτη και σεβασμού προς αυτόν και τους λαούς του να αντηχεί σ’ όλον τον κόσμο. Θέλω να μοιραστώ ό,τι έχω δει, νιώσει και αγαπήσει μέσα από τη δουλειά μου ως φωτογράφος. Ελπίζω οι ιστορίες που αφηγούμαι να συμβάλλουν στη αφύπνιση του κόσμου ώστε να βρούμε έναν τρόπο να ζούμε καλύτερα ο ένας με τον άλλον, με τον εαυτό μας και με τη φύση» πρόσθεσε.

Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης