Ο Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο φιλοξενεί την έκθεση «The Oldenburg Effect» της εικαστικού Μανωλίας Κοκολογιάννη. Η έκθεση που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Μουσείο Δομήνικου Θεοτόπουλου στο Φόδελε, Ηρακλείου Κρήτης τον Ιούλιο του 2018 ταξιδεύει στην Αθήνα και θα παραμείνει στo Ιδιόμελο από τις 30/11 έως τις 20/12.

Εγκαίνια την Παρασκευή 30/11 στις 19:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα σχέδιο του Claes Oldenburg υπήρξε αφορμή πειραματισμού για την Μανωλία Κοκολογιάννη για τα τελευταία δέκα χρόνια. Μία λευκή αυτόνομη φόρμα ισορροπεί μέσα σε ένα παραστατικό τοπίο. Το σχέδιο από μόνο του, είναι προσχέδιο για ένα γιγάντιο γλυπτό. Μία απόλυτη ορθογώνια φόρμα όμως κουβαλάει όλη την ιστορία της σύγχρονης τέχνης μέσα της, καθώς έχει διάφορες σημάνσεις που παραπέμπουν σε πρωτοπόρους καλλιτέχνες του 19ου και 20ού αιώνα.

Καθώς η Μανωλία προσπαθεί να συγχωνεύσει τον λευκό όγκο στα σχέδια της, εμπλουτίζει τα έργα της με τις δικές της αναφορές και υπόθεσεις για αυτό το μυστηριώδες σχήμα και προτείνει λύσεις για το τεράστιο πρόβλημα της είδωσης ενός έργου μέσα από αναφορικά στοιχεία, τα οποία πολλές φορές δεν έχουν να εξηγήσουν πολλά περισσότερα από ότι η αρχικές φορμαλιστικές μεταφράσεις του φυσικού χώρου.

Η Μανωλία Κοκολογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε στην Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεμιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση Ζωγραφική και καθηγητή τον Γιώργο Γκολφίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2004 οπού αποφοίτησε, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τα Χανιά. Έπίσης έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε προσωπικές εκθέσεις στην Αθήνα, τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Από το 2005 ασχολείται με το θέατρο. Αρχικά ως ζωγράφος σκηνικών στο Επαγγελματικό Συνεργείο Ζωγραφικής της Κ. Κουρακλή και στη συνέχεια ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος.

Έχει διδάξει εικαστικά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Επίσης παίζει κρητική λύρα και από το 2012 ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική δίνοντας συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Εγκαίνια Παρασκευή 30/11 στις 19:00

Διάρκεια έκθεσης 30/11 εώς 20/12

Ώρες λειτουργίας καθημερινά 19:00-22:00

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο

Ελ. Βενιζέλου 17 & Βασ. Κωνσταντίνου

Μαρούσι

Τηλ 210 6817042

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης