Τη δουλειά του συνθέτη και τραγουδιστή Νίκου Πορτοκάλογλου τιμά το Φεστιβάλ Αθηνών με δύο συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Ηρώδειο στις 6 και 7 Ιουλίου. Πρόκειται για δύο συναυλίες με τίτλο «Τι έχει μείνει από τη φωτιά» και περιέχουν όλους τους σταθμούς της 25χρονης καλλιτεχνικής του διαδρομής, αλλά και νέες δημιουργίες. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έχει ετοιμάσει μια πολύχρωμη μουσική παράσταση, ένα πραγματικό πάρτι για όλες τις ηλικίες, στο οποίο παντρεύονται αρμονικά οι ήχοι με τις φωνές, το παρελθόν με το μέλλον.

Η παράσταση εμπλουτίζεται με νέες ενορχηστρώσεις και ιδιαίτερες διασκευές σε παλαιότερα τραγούδια, ενώ οι ήχοι από ηλεκτρικές κιθάρες, κρουστά και πνευστά αναμένεται να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα στο ρωμαϊκό ωδείο. Ιδιαίτερο στιγμιότυπο της βραδιάς οι φίλοι τραγουδιστές και τραγουδοποιοί του Νίκου Πορτοκάλογλου, άνθρωποι οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία του όλα αυτά τα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλεσμένοι του θα είναι η Χαρούλα Αλεξίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Haig Yazdjian, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Βασιλική Καρακώστα και ο Οδυσσέας Τσάκαλος που θα ερμηνεύσουν όχι μόνο παλαιότερες ηχογραφήσεις αλλά και τραγούδια έκπληξη.

Την παρέα συμπληρώνουν ο Γιάννης Δημητριάδης (πλήκτρα), ο Μιχάλης Καλκάνης (μπάσο),ο Νίκος Χριστόπουλος (τύμπανα), ο Τάσος Φωτίου (πνευστά) και ο Ζαχαρίας Σταμούλος (ηχοληψία) και υπόσχονται δύο συναυλίες έκπληξη, ένα πάρτι από φίλους για φίλους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

6 & 7 Ιουλίου 2008, 21:00 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης